Vége a bajnoki győzelmi sorozatnak is

Ezek nem a Váci VNKSE hetei. Sorrendben hét győztes bajnoki után a hétvégi debreceni rangadón 30-25 arányban vereséget szenvedett NB I-es kézilabda együttesünk.

Azt követően, hogy az Európa-ligához hasonlóan a múlt héten a Magyar Kupából is kiestek, a hétvégén egy bajnoki rangadóra kellett felkészülnie Vác női kézilabdázóinak. A lányok a tabellán éppen felettük helyet foglaló DVSC SCHAEFFLER otthonába látogattak. Ráadásul az eleve jelentős megmérettetést tovább nehezítette az a körülmény, hogy a mérkőzésre meghirdetett névsor is meglepetéseket tartogatott. Nem volt a benevezettek között különböző okok miatt Aron Andrea, Ballai Borbála, Balogh Petra, Bárdy Noémi és Csatlós Csenge. Így viszont első alkalommal lehetőséget kaphatott felnőtt élvonalbeli mérkőzésére az ifjúsági csapatból a 18 éves Perák Csenge, valamint a 20 esztendős Pint Lilla. De további jó hírnek számított az is, hogy augusztusi súlyos térdszalag szakadása után 7 hónappal lehetett először a keret tagja Ferenczy Fruzsina.

Hátrányosabb helyzete ellenére azonban tisztesen helyt állt a váci hölgykoszorú és rendkívül szorossá tette a meccs elejét. Hat alkalommal egalizálta csapatunk a hazaiak egygólos vezetését, sőt Helembai Fanny találatával a vezetést is átvettük. De sajnos nem sokáig örülhetett a csapat, mivel bűntetőiknek köszönhetően ki tudtak egyenlíteni a hazaiak. Ezt követően viszont fordult a kocka: ellentétben a meccskezdéssel, most már ellenfelünkön volt az egyenlítés kényszere. Azonban sajnos nem sikerült növelni az előnyt, illetve a sorozatos hibák miatt a félidőre már egy nem jelentős, de mégis debreceni előnnyel vonulhattak le a felek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Labdarúgás - Hoztuk a kötelezőt a Felsőpakony ellen

A második játékrész kezdeténél még egyenlítettünk, ám a szokatlanul hosszú szünet hatására az „öltözőben maradt” csapatunk pár pillanat alatt négygólos hátrányba került. Ebből még sikerült felállni, de ahogy telt az idő egyre jobban mutatkoztak a fáradásnak a jelei. A záró 10 perc kezdetén tovább nőtt a különbség (53. perc: 27-22), eldőlt a pontok sorsa. A váci hölgykoszorú hét sorozatban megnyert bajnokit követően szenvedett vereséget. Egy olyan összecsapáson, mely a mieink sokkal szűkebb játékoskerete miatt a meccs képe alapján túlzó különbséggel ért véget.

Veresége ellenére megőrizte ugyan a tabellán elfoglalt 4. helyét együttesünk, de a folytatásban már inkább hátrafelé kell tekinteni, a dobogós álom megvalósítása távolabbra került. Legközelebb szintén a végső helyezés miatt nagyon fontos mérkőzés vár a mieinkre: március 19-én szombaton este hattól hazai pályán lehet visszavágni a fájó siófoki kupavereségért. (Forrás: vac.hu, Fotó: DVSC Kézilabda Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments