Végre bekerülhettek a magok a földbe!

A Tesco Magyarország áruház „Ön választ, mi segítünk” pályázatán elnyert második helyezettnek járó összegéből sikerült beszerezni és megépíteni a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola ökotanterméhez megálmodott második magas ágyást, hogy több osztály is tudjon kertészkedni – olvasható a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület Facebook oldalán.

A Tesco jubileumi közösségépítő pályázatára összesen 354 jelentkezés érkezett be 2021 október 11. és november 19. között. A pályázati anyagok közül az Effekteam Egyesület független szakértői szakmai szempontok figyelembevételével választották ki azt a 176 (körzetenként maximum 3) projektet, amelyek országosan összesen 42 millió forint támogatásban részesülnek. Vác térségében nyertes pályázatot adott le „újraélesztés-oktatás a mentőmotorosokkal” ötletével a Magyar Mentőmotor Alapítvány, iskolafelújítási célzattal a Juhász Gyula Általános Iskola, valamint a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ is, akik sporteszközöket és játékszereket szereznének be halmozottan hátrányos helyzetű gyermek számára. De a kezdeményezés által nem csak ők, hanem második helyezett státuszban, ugyan kisebb mértékben, de mások is patronálásban részesülnek. Ezen indulók körébe tartozik az Árpád Fejedelem Általános Iskola is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

„Novemberben állítottuk össze az ágyást és a covid járvány, majd a hideg miatt most tudtuk végre beültetni madársalátával, retekkel és dughagymával. Az ágyás mellé kis kapát, ültetőlapátot és gereblyét is kaptak a gyerekek. A locsolókannákat már beszereztük az előző pályázat során. Ezt az ágyást a 3.B. tanulói fogják gondozni. A fiúk olyan erősek, hogy egyedül vitték a 20 literes marhatrágyás zsákokat az ágyásba. Az első feladat az volt, hogy kibontsák, elegyengessék, majd bedolgozzák a finom szerves trágyát a földbe. Nagy tolongás volt az ültetés során, mert nem mindenki fér oda az ágyáshoz egyszerre. Annyira türelmetlenül várták, hogy végre sorra kerülhessenek kicsit lazítani a földet, hogy még panaszkodás is volt. Aztán mindenki kapott a tenyerébe dughagymát, meg magocskákat, hogy érezzék, megtapintsák és saját maguk elültethessék” – számoltak be a támogatásból megvalósuló magas ágyás körüli munkálatokról a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület munkatársai, akik segítettek az iskolának a projekt megvalósításában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A tanulás mindig úgy a legteljesebb, ha mind az 5 érzékszerv részt vesz benne: a gyerekek láthatják, tapinthatják, szagolhatják, meghallgathatják, megbeszélhetik azt, amivel foglalkoznak. A végén volt aki odajött, és kérte, hogy haza is hadd vihessen dughagymát. Ez volt a legnagyobb élmény, azt jelentette, hogy megérintette őket a kertészkedés – tették hozzá. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments