A kormány meghosszabbította az árstopot

Mind az üzemanyagnak, mind a kijelölt élelmiszereknek az ára változatlan marad július elsejéig – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök április 27-én, szerdán, egy Facebook oldalán közzétett videójában.

Mint arról korábban a Váci Napló is beszámolt, február elsejétől élelmiszerárstopot vezetett be a kormány hét alapvető termék esetében. Rendeletüknek az értelmében a kristálycukor, a búza finomliszt, a napraforgó étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a 2,8 százalékos tehéntej, valamint a csirkefarhát árát a tavaly október 15-én aktuális szintre szállították vissza. Ezzel lényegében azt a korábbi ármaximalizálást egészítették ki, amivel még 2021. november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát rögzítették 480 forintos felső határral. Ennek az intézkedéscsomagnak a kérdéskörével foglalkoztak a mai kormányülésen.

„Egész Európában nőnek az árak, ennek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak nőni fognak. Ezt azonban nem nézhetjük tétlenül. Magyarországon a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a családokat megvédje az áremelkedések következményeitől. Ezért alkalmazunk az üzemanyag és néhány alapvető élelmiszer esetében is árkorlátozást, illetve ársapkát” – fogalmazott Orbán Viktor egy Facebook oldalán közzétett szerdai videóban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Érdi kiállítás a váci Hincz-gyűjtemény kincseiből

Majd a kormányfő bejelentette, hogy látva ezt a jelenlegi helyzetet, úgy döntöttek, hogy július elsejéig mindkét esetben meghosszabbítják az árkorlátozó intézkedéseiket. Tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszeripari termékeknek az ára változatlan marad. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments