A lezárt kapu se akadályozta meg a virágtolvajokat

A tavaszi jó időt és virágzást sokan viráglopásra és magántulajdon rongálásra használták fel Vácon és annak környékén. Mindennek többek között a Naszályon található nárcisz mező, valamint az újonnan megnyitott TulipGarden Dunakanyar is az áldozatául esett.

Az elmúlt napokban több felületen is olyan hírekkel kellett szembesülnie a térség, illetve Vác lakóinak, hogy sokan csak a maguk javát szem előtt tartva elveszik mások elől a tavaszi virágzás nyújtotta örömöket és látványt. A virágmezők tönkretételével, a növények meggondolatlan módon történő leszedésével pedig nem pusztán a környezetet rongálták meg, hanem sok esetben az adott magánterület tulajdonosait is súlyosan megkárosították. A múlt hét folyamán többek között a Váci Napló is beszámolt két olyan, a környéken fellelhető területről, amiket a kellemes tavaszi időben érdemes lehet útba ejteni egy kirándulás alkalmával, azonban mára mindkét hely önző emberek áldozatául esett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Először a Naszály déli lejtőjénél található nárcisz mező lett megrongálva, miután több médium cikkeket osztott meg az ottani látványról. Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy a terület tulajdonosának segítséget kelljen kérnie a telkére ellátogató és ott a virágait eltulajdonító emberek ellen. Az okozott károkról készült képekkel, amiket különböző Facebook és természetvédelmi csoportokkal osztottak meg, valószínűleg már a legtöbben találkoztak. Mivel a rongálók közül sokan arra hivatkoztak, hogy nem tudtak arról, hogy ez magánterület, végül ki lett táblázva a mező.

Az új célpont pedig a TulipGarden Dunakanyar újonnan megnyitott kertje lett. Ez esetben már nem beszélhetünk arról, hogy nem lehetett tudni, hogy ide nem léphet be bárki. A tolvajokat nem akadályozta meg a lezárt kapu, mivel azt áttörték és így bejutva kezdték hagymástul kitépni az éppen csak virágozni kezdő tulipánokat. A hely tulajdonosai vasárnap elkeseredve jelentkeztek be Facebook oldalakon, hogy beszámoljanak a történtekről és elmondják, innentől kezdve kénytelenek lesznek őriztetni a területet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A Váci Napló mind a két helyről hírt adott, még a rongálásokat megelőzően, de ezt nem azzal a céllal tette, hogy arra hívja fel a figyelmet, hogy hol lehet virágokat lopni, magántulajdont rongálni. Legyünk tisztelettel mások munkája iránt! (Fotó: Váci Élet Facebook csoport) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments