Állati ürülékkel bekent népszavazási lapot dobtak az urnába Kismaroson

Nem mindennapi meglepetés érte a Kismaros 1. számú szavazatszámlálási bizottságot az urnabontás után: az egyik borítékban ugyanis egy szarral bekent népszavazási lapra lettek figyelmesek – közölte a Telex, miután valaki eljuttatta szerkesztőségükhöz az erről szóló jegyzőkönyvet.

Mint ismeretes, április 3-án az Országgyűlés összetétele mellett, négy gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdésről is kikérték a választópolgárok véleményét egy népszavazás keretei között. A szavazás végeredményét látva azonban az a következtetés vonható le, hogy az embereknek egy számottevő hányada nem ért egyet azzal az állásponttal és azokkal a szándékokkal, amik mentén ezeket a kérdéseket feltették. A leadott szavazólapok 20 százaléka, azaz 1,5 millió szavazat érvénytelen volt, emellett 453 ezren ugyan felvették a szavazólapot, de azt nem dobták be az urnába. A népszavazás így érvénytelen lett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A kismarosi jegyzőkönyv alapján azonban volt, aki véleményét egyéb, szokványosnak nem mondható módon is kifejezte. A szavazólapok összegyűjtése közben a bizottság egy „már kívülről is gyanúsan elázott borítékot talált”, amely „kellemetlen szagot árasztott”. Majd miután kinyitották a borítékot, abban állati ürülékkel erősen beborított népszavazási szavazólapot találtak. Így mint írták: „ezen szavazólap érvényessége ezáltal nem volt megállapítható.”

A jegyzőkönyv sorait azzal zárták, hogy a bizottság végül megszavazta, a szavazólapot érvénytelennek nyilvánítja, mivel az indoklás alapján a szaros papírból nem derült ki, szerzője hova akarta az x-ket rakni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments