Augusztin Adrienn léleklenyomatai a MIMK Kávézó Galériában

Színvonalas kiállítás nyílt egy fiatal alkotó munkáiból a városi művelődési központ Kávézó Galériájában. Koltai-Dietrich Gábor művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket. Ő és az alkotók, közreműködők is örültek a nagy számban megjelent közönségnek. Augusztin Adrienn önálló kiállítása látható a galériában.

Majoros Veronika fuvola játékkal kezdte a műsort, megadva a megnyitó ünnepség alaphangulatát. Pápay Eszter művészetterapeuta, pszichológus, író, költő nyitotta meg a kiállítást. Számára mindenképpen egy különleges ünnep volt a rendezvény délutánja, akárcsak Adriennek, hiszen Eszter egy verspályázat eredményhirdetéséről érkezett a helyszínre. Nagyon boldogan tapasztalta meg, hogy mennyi alkotó kedvű ember él a városban, köztük nagyon sok fiatal. Párhuzamot vonva elmondta, hogy amikor egy verspályázatot meghirdet valaki, akkor azt gondolja: az emberek biztosan izgulnak majd és nem merik megmutatni a verseiket. Hát nincs ez másképp akkor sem, hogy ha valaki képzőművész, húzta alá Eszter. Mindig van egy óriási drukk az alkotóban, amikor először odaáll a nagyközönség elé, még akkor is, ha nagyon sok ismerős van a közönség soraiban és először felvállalja, hogy megmutatja az ő alkotásait. Ez a drukk Pápay Eszter szerint valójában egy gyönyörűséges érzés. Hangsúlyozta, hogy művészetterapeutaként és alkotóként is mindig arra biztat mindenkit: alkosson. Nem az a fontos, hogy milyen szinten, hanem, hogy hozza ki magából azt, ami a lelkében van. Persze vannak fokozatok is, lehet fejlődni egyre tovább.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A fiatal festőművésszel való kapcsolatáról elmondta, hogy sokáig nem tudott Adriennről, néhány évvel ezelőtt volt egy foglalkozássorozat, ahová Adrienn is járt az édesanyjával. Ott ismerkedtek össze. Akkor még nem festett, nem foglalkozott ilyesmivel, de már akkor mondta neki: Adrienn számára komoly távlatok vannak abban, hogy előhozza magából azt, ami a lelkében van. És lám, folytatta Pápay Eszter, itt gyönyörködhetünk a festményeiben. Ezek a képek egyfajta léleklenyomatok, hangulatok és amikor nézzük a műveket, hatnak ránk a színek és a formák. Mindenkiben a saját élményei, a saját érzései, a saját emlékei tükröződnek vissza.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments