Az országos eredményhez hasonlóan, helyben is magabiztosan nyert a Fidesz-KDNP jelöltje

Újabb négy évig Rétvári Bence fogja képviselni a Pest megyei 04-es számú választókörzetet a magyar Országgyűlésben. A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 98,85%-os feldolgozottsága alapján még a 2018-as 51,41%-os eredményét is felülmúlva, idén 56,13%-al múlta felül kihívóit.

Április 3-án újból választott az ország. A hétvégén került sor a négyévente esedékes országgyűlési választásokra, amely során a szavazat leadására jogosult polgárok kiválaszthatják, hogy ki képviselje őket a Parlamentben. Idén pedig egy izgalmas és szoros eredménnyel kecsegtető szituáció alakult ki az egész országhoz hasonlóan, a Vácot is magába foglaló Pest megye 04-es számú választókerületben. A hat legerősebbnek tűnő ellenzéki párt összefogásával a Fidesz-KDNP jelöltje, Rétvári Bence ez alkalommal egy olyan kihívót kapott Inotay Gergely személyében, aki az előzetes vélekedések szerint akár ő hozzá közeli szavazatszámot is kaphat. Ez azonban nem így alakult.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Jelölő szervezeteihez hasonlóan, elsöprő győzelmet aratott a 2018 óta regnáló képviselő. A szavazatok 98,85%-os feldolgozottsága alapján a négy évvel ezelőtti sikerét is felülmúlva, 56,13%-al, illetve 29 790 vokssal 2022-ben is ő nyerte a körzetet. Második helyen értelemszerűen Inotay Gergely végzett 33,14%-al, míg a harmadik dr. Páli Jenő, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje lett 5,90%-al. A többiek eredménye a következő:

  • Korga Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) – 5,90%
  • Mantzourakis Sarantis (Megoldás Mozgalom) – 0,77%
  • Pintér László (Normális Élet Pártja) – 0,69%
  • Simon József Ferenc (Munkáspárt-ISZOMM) – 0,19% ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments