Béki Márton kiállítást szerveznek Nagymaroson a művész 85. születésnapjának alkalmából

85. születésnapjára készül a Nagymaroson élő ezermester művész, Béki Márton és ez alkalomból a nagymarosi művelődési házban nyílik tárlata. Május 7-én 17 órakor akvarell festményeit tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Azok közül, akik szeretnek belemélyedni a Dunakanyar vagy a térség egyéb tájainak a látképébe, bizonyára sokan találkozhattak már Béki Mártonnak a munkásságával. Ő az a festő, akit ez a környezet szintén a pillanatnyi hangulat rögzítésére, képi feldolgozásra sarkall. Ráadásul neki minden tehetsége és eszköze is megvan ahhoz, hogy akvarell festményein keresztül ezt nem csak, hogy megteheti, de az utókor számára szemléletesen meg is tudja örökíteni. Azonban az ecset és véső használatán túl a jó kedélyűségéről szintén híres az alkotóművész, az ünnepi alkalomból szervezett kiállítását megelőzően is humorral fűszerezve vázolta fel életútját:

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

„Sorsom nagy fordulatát egy négyszínű golyóstoll okozta, az történt, hogy a posta őrvezetőm leveleit rendre visszahozta. kiderült hogy a borítékon a név és cím olvashatatlan… Sérelmeimet félretéve engedélyt kértem, hogy legközelebb borítékját megcímezhessem… Örsvezetőm szobájában a lehetőséget kihasználtam és a levélpapír sarkára csókot dobó kiskatonát firkáltam..”

A kiállítás május 24-ig a művelődési ház nyitva tartási idejében a programokhoz igazodva tekinthető meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments