Bringákat emeltek az égig a Föld napján

Míg a váci iskoláknak csak egy része, vállalta be a Föld napi kerékpáros programot, addig 5 vidéki iskola is eljött, köztük olyanok is akiknek ahhoz, hogy a versenyre leérjenek közel egy órát kellett bringázniuk Szokolyáról. Mégis bevállalták, mint a vácdukai, a sződi, a sződligeti, és a verőcei iskolások is. Pedig a meteorológia végig ijesztgette a népet, hogy szakadni fog az eső.

Hogy nem így lett nagy szerencse, vagy inkább a gondviselés, mert nehéz lett volna a verseny után még hazajutni vizes ruhában a diákoknak és a kísérő tanároknak. Persze esett egy-két csöpp eső, de szerencsére e versenyt emiatt nem kellett feladni. Így hát, minden csoport teljesítette a 8 állomáshely mindegyikét és több mint százötvenen egyszerre értek bringával a Március 15. térre, ahol sor került a környezetvédelmi verseny eredményhirdetésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Miután a bringát mindenki a magasba emelte Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármesterek köszöntötték a bátor bringás csapatokat és átadták az ajándékokat. Minden csapat eredményesen teljesítette az állomáshelyek környezetvédelmi feladatait, és a köztük lévő kerékpározást is. Az idén a vácdukai (3. hely), a Radnóti (2. hely) és a sződi iskola (1. hely) csapatai voltak a legeredményesebbek. (Díjaikat a Játékshop biztosította.) Különdíjban részesült az előre kiadott feladatok teljesítésében a Földváry és a Cházár iskola csapata. (Díjaikat egy nemzetközi LIFE projekt biztosította.)

Ez a verseny nem elsősorban a megmérettetésről szólt, hanem egy jókedvvel eltöltött délelőttről, amikor kerékpározás közben a gyerekek játékosan tanulhattak valami újat. Ezért minden csapat kapott ajándékot. Az idén is Föld napja pólóban térhettek haza a csapatok, és a Piccadili pizzéria jóvoltából minden csapat egy-egy óriás pizzát kapott ebédre, melyet a verseny helyszínén meg is ettek, hogy pótolják az elhasznált kalóriákat. (Fotó: Matkovich Ilona Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments