Csereklye Krisztina: Az új szimpatizánsainkat innentől már nem volt jobbikosnak, hanem Mi Hazánkosnak kell tekinteni

Megszólalt az áprilisi választások másik nagy győztesének, a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezetének az elnöke, Csereklye Krisztina. A politikus értékelte az eredményeket és gratulált Rétvári Bencének az újraválasztása miatt.

Az elmúlt évek nagy politikai innovációja, a hatpárti ellenzéki összefogás hatalmas kudarcot vallott. A kormánypártok minden eddiginél magabiztosabb, újabb kétharmados választási győzelmet ünnepelhettek a hétvégén. De nem az ő közösségük volt az egyetlen, amelyik jelentős sikert könyvelhetett el magának. A szavazás másik nagy nyertese a Mi Hazánk Mozgalom volt, akik három évvel megalakulásuk után, 6,09%-os eredményükkel egyből Parlamenti pártnak mondhatják magukat és hét képviselőt delegálhatnak az Országgyűlésbe. Ennek, a sokak számára meglepő végkifejlettnek a kapcsán tartott április 5-én, kedden egy sajtótájékoztatót a párt helyi szervezetének az elnöke.

„Számunkra ez nagy öröm, hiszen történelmet írtunk, megkezdheti a pályafutását a Parlamentben a Mi Hazánk Mozgalom. Egy hároméves párttól ez nagyon szép eredmény, főleg hogyha arra gondolunk milyen ellenszélben indultunk. Nem csak a Facebook oldalainkat tiltották, de nagyon nehezen jutottunk el a választópolgárokhoz is, mivel gond volt a szórólapjainkkal és ezen kívül a plakátjainkkal szintén meggyűlt a gondunk. Sajnos nem olyan támogatással rendelkeztünk, mint a két országos párt, de én azt hiszem az aktivistáink munkája, kitartása meghozta az eredményt” – nyitotta meg a tájékoztatót a helyi politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Majd elmondta, hogy ő, mint váci elnök, illetve a körzetnek a kampányfőnöke, rettentő mód örül a helyben elért eredménynek. Véleménye szerint nem csak új tagokkal bővültek, de rengeteg új szimpatizánsuk is lett, akik most már hisznek bennük és várják a további munkájukat.

„Innen szeretnék gratulálni Rétvári Bencének, aki megnyerte a körzetünket. Hiszek benne, hogy sikerül egy közös hangnemet találnia a városvezetőnkkel, Matkovich Ilonával és az elkövetkezendő évek nem csak kritizálásból, egymás kommenteléséből fognak állni. Itt köszönöm meg a választópolgároknak a bizalmát Páli Jenő felé, aki a körzetünket képviselte. Elmondhatom, hogy az utolsó pillanatig ő is dolgozott, szórólapozott, plakátozott, tehát teljesítette azt az elvárást, amit kértünk tőle, illetve amivel megbíztuk. Ő részéről az öt százalék feletti teljesítés szintén megvalósult és ezáltal részese volt annak a munkának, amivel hozzájárultunk ahhoz, hogy a pártunk a Parlamentbe kerüljön” – fogalmazott.

Ezt követően az ESTV kérdéseire felelve kitért arra is, hogy véleménye szerint minek köszönhetik ezt a sikert, valamint honnan érkezett hozzájuk ez a jelentős méretű szavazói bázis. Mint elmondta, innentől kezdve ezeket a választókat nem volt jobbikosnak vagy egyéb más párt korábbi szimpatizánsának kell tekinteni, hanem Mi Hazánkos szavazónak, akik már azt az oldalt támogatják, amit ők képviselnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

„Én nagyon sok választópolgárral beszéltem az aláírásgyűjtés során és sajnos elmondhatom azt, hogy többen kijelentették, mivel mi esélytelenek vagyunk és nem érjük el az öt százalékot sem, ezért nem adnak nekünk bizalmat. Attól tartottak voksuk elveszett szavazat lesz és így a Fideszt támogatják majd. Ha a mai eredményeket tekintem és ezek a szavazók nem így döntenek, biztos vagyok abban, hogy tíz százalék feletti eredményünk lenne és a kormánypártok nem érik el a kétharmados többséget – jelentette ki Csereklye Krisztina, majd arról beszélt, hogy kik is az ő új választóik. – Ezek a szavazók már csalódtak mind a két oldalban. Tehát elmondható az, hogy nem akartak se a Fideszre, se az összefogásra szavazni és még mindig ott van az a réteg, akik azt az oldalt támogatták, akik a radikálisak voltak egyszer. Ők sose voltak Fidesz vagy összefogás szavazók. Nehéz felmérni, hogy onnan mennyi szavazatot kaptunk, mert nagyon sok semleges preferenciájú ember is érkezett hozzánk, de a nagy részét most már Mi Hazánkosoknak mondjuk és kitartást kérünk tőlük.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Végül a Váci Napló kérdését megválaszolva, szót ejtett képviselőjelöltjük jövőjéről is. Így kiderült, hogy innentől elsősorban a párt víruskutató központja, illetve a járvánnyal kapcsolatos ügyek kapcsán találkozhatunk majd a nevével.

„Páli Jenőnek a megbízatása a mostani választásokig szólt, mivel én nem vállaltam a felkérést. […] De biztos vagyok benne, hogy ő neki központi szerepe lesz még a pártban és folytatni fogja a munkáját. Az pedig, hogy a váci szervezet hogyan fog épülni tovább az nem kétséges. Ahogy említettem, új tagjaink és szimpatizánsaink vannak, így építenünk kell az egész megyét és az egész körzetet. A következő választások már az önkormányzati választások lesznek és arra kell majd készülnünk” – zárta szavait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments