DMRV-tájékoztató a Ligetben történt szennyvízkiöntésről

Többen jelezték, hogy április 9-én nagy mennyiségű szennyvíz ömlött a Ligetbe. Az önkormányzat azonnal jelezte a problémát a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. munkatársainak, akik közleményben jeleztek vissza a város vezetésének.

„A fejlesztés alatt álló váci szennyvíztisztító telep gépészeti rendszerében kialakult üzemzavar miatt a beérkező csapadékkal kevert szennyvíz egy része kiömlött a váci Liget területére. A műszaki hiba elhárítását Társaságunk felszólítására, a berendezés telepítéséért és jelenlegi üzeméért felelős Kivitelező, azonnal megkezdte. Szombat estére sikerült egy ideiglenes megoldással a szennyvízkiömlést a töredékére csökkenteni.

Sajnos vasárnap és hétfőn még történt kis mennyiségű szennyvízkiáramlás, azonban hétfő délutánra a gépészeti javítással végzett a Kivitelező, így a szennyvízkilépés a Ligetben teljes mértékben megszűnt. A kárelhárítást, a Liget takarítását és fertőtlenítését holnap, szerdán megkezdjük.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, ezért felkérte a Kivitelezőt a javításokon túl, egyéb biztonsági berendezések azonnali kiépítésére.

Tisztelettel kérjük a lakosság megértését és köszönjük türelmét” – olvasható a közleményben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments