Egy félidő váci remeklés Győrben

Vezetőedzője nélkül – aki a meccset követő sajtótájékoztatón elhangzottak szerint betegség miatt volt távol – játszotta le szombat esti bajnokiját Vác élvonalbeli női kézilabda csapata, amely egy félidőn keresztül remekül helytállt. De a világ egyik legjobb együttese végül tíz góllal legyőzte a váciakat: Győri ETO KC – Váci NKSE 37-27.

Egy, a tabella végén található ellenfél ellen sikerült megszakítani rossz szériájukat, de ezt követően rögtön a világ egyik legjobb együttesével kellett szembe néznie a váci hölgykoszorúnak. Így csekély pontszerzési esély tudatában készültek a Győri ETO elleni idegenbeli szereplésükre, ráadásul úgy, hogy a csapat egyik oszlopos tagja, Diószegi Nikolett még hiányzott a keretből kisebb sérülése miatt.

Ezúttal azonban remekül kezdődött a vendégek számára a mérkőzés, mivel a hazai vezető találatra sikerült három góllal válaszolni. Helembai Fanny ellenállhatatlan volt, 7 perc alatt 4 alkalommal zörgette meg a kapuhálót, kikényszerítve ezzel a győri edző első időkérését. Ez viszont sajnos eredményes volt és két perc alatt egalizáltak, majd fordítottak a hazaiak. A félidő hajrájáig aztán felváltva estek a gólok, a sokat cserélő váciak remekül küzdve, jó teljesítménnyel megakadályozták, hogy a más sebességre is képes Győr felpörögjön és elhúzzon. A játékrész végén az addig elég passzív Kácsor Gréta és Schatzl Natalie a hazai szurkolók döbbenetére még ki is egyenlített, de a lefújás előtt még a vendéglátóké volt az utolsó hálózörgetés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Az öltözőben a győri tréner aligha dicsérte meg tanítványait a 17 bekapott gól és a tőlük szokatlan nyámnyila védekezés miatt. Igaz, a váciak ötletes, változatos támadásai viszont erőteljes kalapemelést érdemeltek. Érdekes volt még, hogy a vendég mezőnyjátékosok közül a félidőben – Aron Andrea kivételével – mindenki pályára került.

A második játékrész is hazai góllal indult, sajnos a folytatás már nem hasonlított a meccskezdéshez. Öt perc alatt négygólos lett a hátrányunk (22-18), így időt kért az Ottó Katalin vezetőedzőt helyettesítő Solymos Andrea. Ám ez sem használt, féltucatra növelte fórját a sokkal jobban koncentráló ETO. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, a mieinknél Helembai Fanny és Hámori Konszuéla volt eredményes, míg Kácsor Gréta továbbra is kereste góllövő formáját. A záró 10 percbe lépve már 30-22-es állást mutatott az eredményjelző és csak az maradt a kérdés, hogy a szoros első félidő után sikerül-e tízgólos különbségen belül maradnia a Vácnak. Öt perccel a lefújás előtt 35-25-nél lett meg az a győri fór, majd felváltva zörrentek a hálók és végül a hazaiak papírforma győzelmet arattak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A váciak folytatják országjáró bajnoki sorozatukat. Legközelebb április 8-án pénteken este hattól Kisvárdán lépnek pályára. (Forrás: vac.hu, Fotó: Győri Audi ETO KC Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments