Elkészültek a Budapesti főút útburkolati jeleinek a felfestésével

Az útburkolati jelek felfestésével befejezte a váci önkormányzat műszaki osztálya a Budapesti főút Múzeum és Kép utca közötti szakaszának felújítását. A megújult szakaszon a KRESZ szabályai szerint lettek kijelölve a várakozóhelyek és a forgalomtól elzárt területek is, amiket egy külső mérnöki iroda tervezett meg – tájékoztatta az ESTV híradóját Szabó László osztályvezető.

Mint arról korábban a Váci Napló is beszámolt, tavaly év végére egy 53 millió forintos önkormányzati beruházás keretében felújították a Budapesti főútnak a legrosszabb, Kép és Múzeum utca közötti szakaszát. Majd néhány hete a környék ugyancsak elhanyagolt állapotú járdáit is újraaszfaltozták. Az útburkolati jelek felfestésével azonban mindaddig várni kellett, amíg az időjárási körülmények ezt lehetővé nem tették.

„Tulajdonképpen ez a munka két ütemben készült el. A tavalyi évben, miután a vízmű kicserélte a vízvezetéket ezen a 270 méteres szakaszon, elkészülhetett a burkolatfelújítása a Budapesti főútnak. Ez a körülbelül 8 méter széles út azt jelenti, hogy 2300 négyzetméter felületű kopóréteg cserén esett át, mivel azonban már a téli időszakban a felfestéseket már nem lehetett elvégezni, ez átcsúszott erre az évre” – nyilatkozta a szakember a híradónak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

De nem csak a régi jeleket kellett újrafesteni, hanem azokat a területeket is meg kellett határozni, ahol a KRESZ lehetőséget biztosít a várakozóhelyek kijelölésére és azokat is, ahol éppen tiltja a parkolást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments