Hagyományteremtő vetélkedővel ünnepelték meg a Föld Napját

Négyfordulós vetélkedősorozattal emlékezett meg a föld napjáról a Cházár András EGYMI, Pivár Ignác Tagintézménye. A kedden már személyes jelenléttel megrendezett záróeseményen a diákok többek között a környezettudatos életről, az egészséges táplálkozásról, a biztonságos közlekedésről és még sok egyéb érdekességről tanulhattak.

Napsütéses, már-már a nyarat idéző kellemes időjárás köszöntött ránk kedden. Talán jobb időt el se lehetett volna képzelni ahhoz, hogy kimozduljunk a szabad levegőre, sétáljunk egyet a városban vagy szabadtéri programokat szervezzünk. Mintha az elmúlt hétvége borongós, sötét fellegek által meghatározott napjai után a sors is úgy akarta volna, hogy utólag méltó módon megünnepelhessük az április 22-i Föld Napját és ideális körülmények között szemlélhessük meg és élvezhessük a természetet. Tehát igencsak szerencsésnek mondhatták magukat a Cházár András EGYMI székhely- és 3 tagintézményének a vezetői, illetve tanulói, hiszen így minden adott volt számukra ahhoz, hogy megtartsák a pont erre a napra tervezett Föld-napi vetélkedőjüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

Délelőtt 9 órára 121 fiatal gyűlt össze az őket tanító pedagógusok és segítők kíséretében a Rózsaparkba, hogy a három online forduló után személyesen is találkozzanak és így zárják le a már hetek óta zajló vetélkedést. Az eddigiekben a tanulók által alkotott 25 csapatnak különféle teszteket és kérdőíveket kellett kitölteni, amik során többek között állatokról, kőzetekről vagy éppen a biodiverzitásról tanulhattak. Így jutottak el a negyedik, záró fordulóhoz, ahol 12 különítménybe vonták őket össze, hogy így teljesítsék a parkban, valamint a Madách Imre Művelődési Központban kialakított 6-6 állomást. Az eseményt Tajthy Szilvia tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd koordinálta. Nyitóbeszédében kiemelte: az aznapi fő céljuk, hogy a föld védelme érdekében tett intézkedéseket mutassák be tanulóiknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments