Hogy érzi magát a Föld? – országos kreatív alkotói pályázat a Föld napja kapcsán

„Hogy érzi magát a Föld?” címmel hirdet országos kreatív alkotói pályázatot a Föld napján az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az intézmény Matematikai, Természettudományi és Informatikai Tanszéke mindig is hangsúlyt fektetett a jövő generációk környezettudatos szemléletének alakítására, ezért óvodások, általános iskolások, középiskolások és felsőoktatásban tanulók is jelentkezhetnek a meghirdetett pályázatra sík- és térbeli alkotásokkal. A pályamunkák leadási határideje június 15. (szerda) – olvasható az intézmény közleményében.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Matematikai, Természettudományi és Informatikai Tanszéke kiemelten fontos témaként kezeli a fenntarthatóság kérdését, valamint a környezet- és teremtésvédelmet a pedagógusképzés területén is. Ezért a főiskola a Föld napjához kapcsolódóan nyílt, díjmentes alkotói pályázatot hirdet az óvodás korosztálytól a felsőoktatásban tanuló diákokig, a következő témákban: „Lakóhelyünk, a Föld”; „A Föld – élet”; „Milyennek szeretnéd látni a Földet 50 év múlva?”. Az országos pályázatra öt korcsoportban: óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolás, középiskolás és felsőoktatásban tanulók jelentkezhetnek sík- és térbeli alkotásokkal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A pályamunkák elkészítése során kérik, hogy az alkotók törekedjenek a környezettudatosságra, a természetes anyagok alkalmazására. Az óvodások és az alsó tagozatos általános iskolások szabadon választható eszközökkel dolgozhatnak, például zsírkréta, vízfesték, tempera, papírmasé, agyag, gipsz, gyapjú, csuhé, ágak, újrahasznált textil stb. A felső tagozatos általános iskolások, középiskolások és felsőoktatásban tanulók szintén szabadon választható formában nyújthatják be pályaműveiket: akár képregény, társasjáték, kártyajáték, fotó, digitális technika, bármilyen térbeli kivitelezés (3D) is. Ezen kívül választhatják még a vers/meseírást vagy illusztrációt, film készítését is (legfeljebb. 5-10 percben).

A zsűri az értékelés során figyelembe veszi, hogy az adott pályázó mennyire tartotta a téma kereteit, illetve, hogy környezetbarát technikával valósította-e meg az alkotást. Korcsoportonként az első 3 helyezést díjazzák. A helyezést elért pályázók alkotásaiból, valamint további kiválasztott művekből az Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2022-ben kiállítást szervez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

A pályázati anyagokat június 15. (szerda) 24 óráig lehet személyesen vagy postai úton eljuttatni. A pályázattal kapcsolatos további postázási, technikai tudnivalók, feltételek az intézmény honlapján olvashatók: https://avkf.hu/fold-napja-kreativ-alkotoi-palyazat, kérdéseket a palyazat@avkf.hu e-mail címen fogadnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments