Húsz éves a Rotary Club Vác

A Rotary 1905-ben alakult, világszerte elterjedt szervezet. Keretei között az emberbaráti segítség fontosságát felismerő különböző foglalkozású, hitvallású és politikai meggyőződésű emberek működnek együtt azonos célok érdekében. A váci klub dr. Telegdi Ervin gyermekorvos szervező munkája eredményeként 2002. május 4-én lett hivatalosan a Rotary család tagja.

Segítő tevékenységük elsősorban a sérült gyermekek, a tehetségük kibontakoztatásához gondoskodást igénylő fiatalok és az egyedülálló idős emberek támogatására irányul. Számos ponton segítik helyi fejlesztések, programok megvalósítását. A felkarolt ügyeket a klub tagjai jellemzően saját munkára, saját tudásra, szakismeretre alapozva, együttműködéseket kezdeményezve, gyűjtéseket szervezve igyekeznek előmozdítani.

Az évfordulót ünneplő váci klub a születésnap környékén több programmal jelentkezik. Május 19-én 18 órakor nyílik a tevékenységüket bemutató kiállítás a Margaréta Kávéházban (Vác, Széchenyi u. 19.). Május 21-én délelőtt a mozgás és a természet kedvelőit hívják Rotary túrára a Naszályba. Az érdeklődők választhatnak egy rövidebb és egy hosszabb túraútvonal között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A klub szervezésében egy jótékonysági koncertre is sor kerül, melynek bevételét a rászoruló váci gyermekek nyári táboroztatására fordítják. A május 22-én, vasárnap este a Madách Imre Művelődési Központban megrendezett koncerten fellép a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar számos vendégművésszel, Farkas Pál vezényletével. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments