Két év kihagyás után újra felelevenítették a váci csatának az emlékét

Április 8-án, pénteken – Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozatának a keretében, a Magyar Hagyományőr Világszövetség és a városi önkormányzat rendezésében – ismét felelevenítették a Ligetben a szabadságharc egyik jelentős ütközetének, a váci csata emlékét – írja a vac.hu.

A főtéri gyülekezőn a lovasság látványos bevonulása után a Himnusz közös eléneklésével kezdődött a megemlékezés. Matkovich Ilona polgármester és a rendezvény igazgatója, Fülöp Tibor Zoltán köszöntötte a felsorakozott egyenruhásokat és a váci polgárokat.

A díszszemle és a közös fotó elkészítése után a hagyományőrzők a Váci Ifjúsági Fúvószenekar kíséretében, több száz érdeklődővel együtt vonultak át a Ligetbe, ahol Babucs Zoltán hadtörténész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa tolmácsolása mellett látványos lovas ütközetekkel, gyalogos összecsapásokkal, heves ágyútűzzel elevenedett meg a szabadságharc egyik legfontosabb csatája.

A hagyományokhoz híven, a Tavaszi Emlékhadjárat résztvevői a program befejezésének momentumaként a Honvéd emlékműnél helyezték el az emlékezés és tisztelet virágait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments