Kihirdették a Sajdik Gyűjtemény irodalmi pályázatának győzteseit

Lezárult a Tintásüveg fantázianevet viselő irodalmi pályázat péntek délután. A Sajdik Gyűjtemény által szervezett versenyen műfaji megkötés vagy korhatár nélkül bárki részt vehetett, de a pályaműveket korosztályok szerint értékelték. 

Az eredményhirdetésen a zsűri két tagja, Pápay Eszter író-költő, művészetterapeuta és Lakatos Ádám irodalomtanár értékelte a beérkezett műveket. Pápay Eszter kiemelte: számára a legerősebb élmény az, hogy minden egyes alkotás -legyen az vers vagy próza- teljesen hiteles volt és őszinte. Mint mondta, érezhetően szívből születtek a beadott sorok, és kivétel nélkül mindegyikben jelen volt, felismerhető volt a fő téma: Vác. Lakatos Ádám értékelésében elhangzott: nagyon vegyes, de értékes anyag állt össze, kiolvasható a művekből, hogy az alkotók elmélyedtek a feladatban.

A végeredményt, melybe Marabu, a Vácon élő karikaturista, gyermekkönyv-szerző pontjai is megjelentek, Ádám ismertette, hozzátéve, hogy a beérkezett pályaműveket anonim bírálták el, így számukra is nagy meglepetés volt, kik állnak a kiértékelt sorok mögött.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Eredmény:

FELNŐTTEK:

  1. Rusvay Balázs: Vác balladája
  2. Kovács Fanni: Emlékek gyalogszerrel – próza
  3. Sógor Zsuzsanna: Észlelés – vers
    Különdíj: Fricz Brigitta: Éjszaka a Duna-parton

KÖZÉPISKOLÁSOK:

  1. Laczi Lilla: Vác -hexameter
  2. Sindely Zsófia: Vácra nézve
  3. Paul Csenge Lina: Kis utcai vad ház
    Jelinek Nóra és Kovács Fanni további különdíjban részesült: számukra Pápay Eszter ajánlott fel egy-egy verseskötetet.

Minden nevezőnek gratulálunk, a pályaművek hamarosan nyomtatásban is megjelennek. A Váci Naplóban, illetve a Váci Hírnökben találkozhatnak majd velük! (Forrás: Sajdik Gyűjtemény Vác Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments