Közel ezer induló rajtolt el a VIII. Futakeszin

A rendkívül hideg, három fokos időjárás sem tántorította el a futás szerelmeseit, akik közül közel ezren rajtoltak el a VIII. Futakeszi április 2-án rendezett versenyén. Az indulók között volt – többek között – Dunakeszi egyik büszkesége, az ifjúsági Európa-bajnok futó, Huller Dániel is, de ott volt 4 éves kisfiával Suhajda Szilárd is, aki a jövő héten indul Nepálba, Földünk 4. legmagasabb csúcsát, a 8516 méteres Lhocet szeretné elérni – Vetési Imre írása a dunakanyarregio.hu-n.

A rendező Dunakeszi Sportigazgatóság ezúttal is, ahogy Dunakeszin mondják, „odatette” magát, volt látványos bemelegítés és minden, ami egy jó hangulatú futáshoz kell. Öröm volt látni a lelkes sportemberek arcáról sugárzó elszántságot, amely a kilométerekkel futott versenyben sem igazán változott. Idén is három távon – 2,5 km, 5 km, 10 km – mérhették össze fizikai állóképességüket az indulók. De ezúttal sem maradhatott el az ovis futás. Az esemény két műsor vezetője, Fábián Nikoletta és Bíró György volt, akiknek mindenkihez volt egy kedves, biztató és elismerő mondata.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

A számos sportágnak hódoló városvezető, Dióssi Csaba örömét fejezte ki, hogy a kellemetlen időjárás ellenére is több százan indultak az idei Futakeszin. A férfiak 10 kilométeres mezőnyében dr. Benyőcz Gergely ért elsőként célba, akit két gyermeke és felesége óriási ovációval köszöntött. De 5 km-en Tuzson Bence országgyűlési képviselő, illetve 10 km-en családja kíséretében a már említett polgármester is az indulók között volt.

Feltűnően sok szülő is kint volt a repülőtéren, akik többsége az ovis futáson induló kislányát vagy kisfiát kísérte el. Egyikük volt Suhajda Szilárd, Magyarország egyik legismertebb hegymászója, aki a Dunakanyar Régió érdeklődésére elárulta, hogy nagyon jó kihívásnak tartja a Futakeszi teljesítését, bár ő elsősorban terepen, a Pilisben, a Börzsönyben, a Mátrában szokott futni, ami remekül segíti a felkészülését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments