Meghalt Munkácsi Máté, a Váci KSE korábbi kézilabdázója

34 éves korában elhunyt a Vác, a Vecsés és a Nyíregyháza egykori kézilabdázója, Munkácsi Máté. A fiatal sportoló az utóbbi időben személyi edzőként dolgozott.

„Gyászol a honi kézilabda, váratlanul elhunyt Munkácsi Máté. A tiszavasvári kötődésű játékos a Vác, a Rév és a Vecsés mellett a 2015/2016-os idényben Nyíregyházán is szerepelt, az NB-I/B-ben 29 meccsen 77 gól lőtt nyírségi színekben. Az utóbbi években személyi edzőként dolgozott, mindössze 34 éves volt” – számolt be a gyászhírről a Nyíregyházi Sporthírek közösségi oldala.

A Blikk információi szerint bár a rendőrség még nyomoz az ügyben, az idegenkezűséget már kizárta, így a korábbi kézis minden bizonnyal saját maga vetett véget az életének. Mosolygós, társaságkedvelő, jóképű fiatalember volt, rengeteg baráttal, akiket egytől-egyig sokkolt halálának híre. Féltestvére, a szintén kézilabdázó, az osztrák élvonalbeli Vöslauert erősítő Robin is arról beszélt a lapnak, látszólag minden rendben volt az életében, nem érti miért döntött így Máté.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

„Senki sem érti, mi történt, pedig beszéltem családtagokkal, barátokkal. A munkánk miatt messzire kerültünk egymástól, de az ünnepeket együtt töltöttük és most is egyeztettünk arról, hogy húsvétkor majd otthon találkozunk. Egy barátja Franciaországban kézilabdázik, őt is meg akarta látogatni. Nem tudhatjuk, mi járt a fejében, de látszólag minden rendben volt, megvolt mindene. Család, barátok, munka, a jövőjét tervezte” – mesélte a Blikknek a 27 éves kézis.

A sportolóról valamennyi korábbi csapata megemlékezett. Így tett többek között a Váci KSE is, akik a Facebook oldalukon búcsúztak el egykori húzóemberüktől. Munkácsi Máté városunk színeit képviselve 80 mérkőzésen lépett pályára, amelyek során 215 gól szerzett és két NB I/B-s bajnoki címet, valamint egy Magyar Kupa Final Four-t ért el a társaival. A Vecsés SE szerdán este gyertyagyújtással emlékezett meg korábbi játékosáról és edzőjéről. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments