Megoldódik a csapadékvíz elvezetése

Az előző önkormányzati ciklusokban rendre jelentős gondként merült fel a deákvári lakótelep Deákvári főút – Fürj utca – Sas utca környékének megoldatlan csapadékvíz elvezetése. Csütörtökön azonban végre elkezdődött az ott lakók számára sok gondot okozó probléma megoldása – írja a vac.hu.

A körzet képviselőjének, Rozmaring Sándornak a tájékoztatása szerint az idei költségvetésben biztosított összegnek megfelelően, több mint 17 millió forintos városi forrásból a kivitelező megkezdte a csatornafejlesztési munkát. Ennek keretében a tömbbelsőben több esővíz elvezetővel megépítenek egy 85 méter hosszú vízelvezetőcsatornát, melyek biztosítani fogják, hogy a csapadék ne folyjon be a lépcsőházakba.

„Ki lesz cserélve a nagy vízgyűjtőcsatorna, több vízleengedő szemet is beépítenek és a jelenlegi kő szórt parkolót pedig felváltja egy nagyon korrekt parkoló – nyilatkozta a képviselő az ESTV híradójának. Majd hozzátette, a kivilágítatlan tömbbelsőben nem csak az esti gyalogos közlekedés volt veszélyes, de az éj leple alatt gyakran hoztak ide nagyobb mennyiségben illegális hulladékot is. – Hat darab szolárlámpát helyezünk ki és ezzel próbáljuk segíteni a környék rehabilitációját.”

A Sas utcával párhuzamos kőszórásos parkoló helyén egy korszerű gyeprácsos parkolót építenek ki, továbbá az eddig balesetveszélyt okozóan gyér megvilágítású tömbbelsőben 6 darab környezetbarát szolár-lámpa fogja segíteni a gyalogos közlekedést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments