Megszületett az idei első váci döntetlen

Elérkezett az idei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportja a záró tíz fordulóhoz. A középmezőnyhöz tartozó ellenféllel szemben a tabella 16. helyéről egy hete jobb gólkülönbséggel egyet előre lépő váciak – ebben a naptári évben először – döntetlenre végeztek: Vác FC – Hódmezővásárhely 1-1

Az elmúlt két győztes meccs után, ezúttal is a pontszerzés céljával lépett pályára a Vác FC. A tizenhárom ponttal előttük álló Hódmezővásárhelyi FC azonban nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, ráadásul Csank János dolgát nehezítette az is, hogy Mertse Ábel sárga lapok, Lukács Kelemen pedig betegség miatt hiányzott, valamint a bemelegítés előtt Sorecz Szabolcs szintén jelezte, hogy lázas és nem tudja vállalni a játékot.

Napos, áprilisi időben kezdődött a játék és a vendégek egyből nekiestek a váciaknak. Gyors támadásokat vezetve veszélyeztették a hazai kaput, a 4. percben mégis a Vác szerezhette volna meg a vezetést. Balról szállt be a labda és Tóth Milán a legmagasabbra ugorva fejelt a jobb alsó sarokba, a baj csak az volt, hogy egyedül a játékvezető látta úgy, hogy ezt lesről tette meg, így érvénytelenítette a találatot. A 15. percben a vendégek jutottak szabadrúgáshoz, kissé balról, huszonegy méterről. A labdát Bata Kristóf alig lőtte a jobb felső sarok mellé. A 23. percben Torda Patrik kapott jó labdát jobbról betörve a tizenhatosra, tizenegy méterről megpróbált átemelni a kapuson, ám külsővel rosszul találta el a labdát, így az a balról érkező Tóth Milán elé került, aki kissé kisodródva kapura lőtt, de egy visszaérkező védőnek sikerült a gólvonalról felszabadítania. A 28. percben Povázsai Zsolt lőtt középről, a tizenhatosról, Nacsa Péternek nagy védést kellett bemutatnia, hogy a jobb felső sarok elől kiüsse a labdát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A cserék nélküli szünet után hamar vezetés szerzett a Vásárhely. A 47. percben egy jobbról elvégzett szöglet után szállt a labda a középen helyezkedő Povázsaihoz, aki a tizenhatos vonala előtt kapásból, félfordulattal kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). Az 50. percben Bata kapott jó labdát, középre cselezte magát és a tizenhatosra belépve alig lőtt a jobb alsó sarok mellé. A 67. perc meghozta az egyenlítést. Tóth Milán cselezett jobbról balra haladva a tizenhatos előtt, majd ballal visszalőve a bal alsó sarokba bombázott (1–1)! A hátralévő időben mindkét csapat szerette volna megszerezni a három pontot, helyzeteket is kialakítottak, de a végén mindig hiányzott valami a gólszerzéshez, egyszer Nacsának egy támadásban kétszer is óriási bravúrral kellett védenie. Így a végén maradt a döntetlen, tehát egy ponttal ismét messzebbre került a Vác FC a kieső helyektől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A tabellán újra a 16. helyet elfoglaló csapatunk ezen a héten két bajnokit is játszik. Előbb szerdán a bajnokesélyes Kozármislenyhez utazik, majd vasárnap a hosszú idő után a sereghajtó helyről elmozdult Mohácsot fogadja. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments