Mentsük meg a rózsaszín csodáinkat!

Vácott a tavasz eljövetelének legcsodálatosabb látványosságai a japánakácok, amik rózsaszín virágtengerré varázsolják az elhanyagolt utcákat, a mindenütt parkoló gépkocsikat és a szemetes össze-vissza kikopott, toldozott-foldozott aszfaltot. Ilyenkor olyan jó végigmenni a Széchenyi utcán, mert a még ki nem száradt, vagy agyon nem metszett fák között vannak érintetlen szép szakaszok, ahol megcsinálhatjuk a tavasz legszebb szelfijeit az állomástól a belváros felé haladva. Sőt, ha a posta park felé lekanyarodunk, a Főutca-Főtér projekt maradványaként ott is ezekkel a csodálatos rózsaszín fákkal találkozhatunk.

Már éppen a szelfit készítettük, amikor a háttérben valami furcsát vettem észre a fán. Aztán megnéztem mindegyiket és szinte kivétel nélkül mindenütt ott éktelenkedtek a szakszerűtlen metszés mementói. Mert ugye a kalapácsos ember mindig talál szeget, szokták mondani, így napjainkban is bővelkednek a köztereink a tarvágott fáktól, mivel van egy kosaras autó, ami adja magát a metszéshez. Mondjuk, itt pont nem a metszés, hanem annak hiánya a probléma.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments