Szombaton Vác is csatlakozik a kerékpáros felvonulásokhoz

Kerékpáros felvonulást tart a Magyar Kerékpárosklub Dunakanyar tagszervezete Vácon április 23-án szombaton délelőtt 10 órától. Más Budapest környéki településekhez hasonlóan, az esemény az aznap délutáni I bike Budapest kerékpáros felvonulás előrendezvénye – olvasható a szervezet közleményében.

A tervek szerint a biciklizők a városháza elől indulva, rendőri felvezetés mellett tesznek meg egy 10 km-es kört a városban, érintve a kerékpáros szempontból kritikus pontokat. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a kerékpározás, mint közlekedési forma jelentőségére és helyi hiányosságaira. Szeretnék ha városunk és a Dunakanyar az autóforgalom csökkenésével párhuzamosan elsősorban a helyiek, illetve a turisták számára is minél könnyebben bringázhatóvá váljon.

A helyi tekerés várhatóan 11 óra körül a Főtéren ér véget az ilyenkor elmaradhatatlan bringaemeléssel. A szervezők reményei szerint az esemény után minél többen csatlakoznak hozzájuk, hogy Budapestre bringázva vagy vonattal beutazva részt vegyenek délután 3 órakor a Városligetből induló fővárosi felvonuláson. (Fotó: Monostori Gábor) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments