Születés Hete, a családdá válás ünnepe

A szülés, illetve születés a világ legnagyobb csodája. Nagyon sok információ áramlik a leendő anyukák felé, hogy a várandósság alatt milyen készítményeket szedjen, hogyan étkezzen, milyen szülésfelkészítő és egyéb programokra járjon, továbbá hogyan gondozza gyermekét a szülés után. Éppen ezért született meg 2017-ben Vácon az a kezdeményezés, hogy a Születés Hete 2003 óta futó országos programsorozatához csatlakozva, releváns és hiteles információkhoz juthassanak a kismamák és a kisgyermeküket nevelő szülők.

Immáron negyedszer kerül megrendezésre városunkban a Születés Hete Fesztivál. A pandémia miatt 2021-ben online formában valósították meg a szervezők a programot, amiből néhány videót és cikket még most is meg lehet nézni az alapítvány honlapján, a www.vaciatjaro.hu oldalon.

A háromnapos programsorozatot május 5. és 7. között idén új helyszínen rendezik meg a Jótevők Háza Alapítvány és a Váci Bodza Műhely közös szervezésében a Váci Bodza Műhely telephelyén, 2600 Vác, Árpád út 21. szám alatt, ahová a várandósokat, illetve a kismamákat gyermekükkel együtt várják a szervezők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az új színtér sajátossága, hogy egyszerre párhuzamosan két teremben lesznek a programok, így idén több mint 40 féle foglalkozáson lesz lehetőség részt venni az érdeklődőknek. A helyszínen van szoptatási és pelenkázási lehetőség, illetve az előadások is szabad és nyitott légkörben, a baba-mama klubokhoz hasonló hangulatban lesznek megtartva.

A rendezvénysorozat fő célkitűzése, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz a várandósággal, a szüléssel és születéssel, a csecsemőgondozással és a kisgyermekkorral kapcsolatban a városban tevékenykedő szakemberek által tartott előadások és interaktív beszélgetések során. Erről a szervezésben részt vevő, illetve a témákat összeállító védőnők, pszichológusok, szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, alternatív gyógyászati központok, játszóházak, illetve közhasznú civil szervezetek gondoskodnak.

Az előadások főként a várandósság, a szülés-születés, a szoptatás/táplálás, a csecsemőgondozás, a hordozás, az anyává-apává válás, a csecsemőkor és a kisgyermekkor testi, lelki és mentális változásai, az anyák relaxációs és feltöltődési lehetőségei, illetve a bölcsődei nevelés témakörök köré szerveződnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A szervezők remélik, hogy az idei évben is sok érdeklődőt fognak vonzani a változatos előadások, illetve a sokszínű családos programok. A helyszínen lesz lehetőség életvezetési és mentálhigiénés tanácsadásokon részt venni, továbbá információkat gyűjteni a váci és a Vác környéki kisgyermekes családoknak szóló szolgáltatásokról.

További információ: Születés hete- Vác Facebook oldalon, illetve a www.vaciatjaro.hu honlapon (Klinger Mária, pszichológus) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments