Új gyalogos átkelőhely Deákváron

Megkezdte az Újhegyi és Zeke utca kereszteződésében található gyalogos átkelőhely kialakítását a kivitelező. Így több millió forintos önkormányzati támogatásból tovább folytatódott a hét elején a város infrastruktúrájának a fejlesztése – írja a vac.hu.

Mint azt tapasztalhatták a városban közlekedő lakosok, az utóbbi hetekben kiemelt figyelmet fordít a város vezetése az út-, kerékpárút és járdafelújításokra, a kezelésében lévő közlekedési utak, csomópontok biztonságának növelésére. A mostani fejlesztéshez hasonlóan, korábban sor kerítettek a régóta jogos igényként felmerült Kosdi úti gyalogos átkelőhelyek kialakítására, valamint két okoszebra létesült és folyamatosan kapnak újrafestést a város többi átkelői is.

Molnár Nándor deákvári képviselő, illetve a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke tájékoztatott arról, hogy a körzetébe tervezett beruházás már az elmúlt évben elindult azzal, hogy egy oszlop áthelyezésével biztosították a szükséges megvilágítást. Jelenleg a szegélyek lesüllyesztése, a Zeke utcában a rávezető aszfaltos járda kiépítése és a vízelvezető árok elkerítése zajlik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Az új gyalogos átkelőhely kialakításánál figyelembe vesszük a vakok és gyengén látók biztonságos közlekedését. Ezért az úgynevezett taktilis, felszínből kiemelkedő útburkolati jelek segítik majd a könnyebb átkelésüket. A burkolatbontások után kerül sorra a felfestés és a szükséges táblák elhelyezése.” – mondta a politikus. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments