Újra takarítják az úttesteket

Ma és holnap Vácon folytat munkavégzést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. önfelszedős munkagépe, amely az úttest széleit tisztítja meg. Szerdán a déli körforgalomtól haladt a gép a Rákóczi térig, míg Csütörtökön a komp felé vezető utat tisztítja meg. Április 25-én, hétfőn pedig a Rákóczi tértől a Balassagyarmati úti körforgalomig zajlik majd a munka – írja a vac.hu.

„A tavaszi tisztítási feladatok keretén belül elvégezzük a kiemelt szegély melletti út tisztítását, amely egy speciális önfelszedő géppel történik. Ez tulajdonképpen lassan haladva a seprűk és folyadék segítségével fölszedi a megtapadt leveleket, földeket, hordalékot. Így egy tiszta felületet biztosít, hogy a csapadékvíz utána könnyebben tudjon eljutni a zárt vízelvezető rendszerekbe” – nyilatkozta Tóth Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. váci mérnökségének a vezetője az ESTV híradójának.

A vállalat arra kéri a lakosságot, hogy az érintett útvonalakon a fenti időszakokban ne parkoljanak az út mentén, hogy a gép minél hatékonyabban végezhesse a munkáját. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments