Véget ért a Vác FC ötmérkőzéses veretlenségi sorozata

A szezonvégi legfőbb rivális nyerte meg a hétvégi rangadót. Az NB III Közép-csoportjának 32. fordulójában a Vác FC 3–1-re kapott ki a Ceglédi VSE otthonában.

Úgy tűnik a Vác FC egyre magabiztosabban kezdi bebiztosítani a bennmaradását az NBIII-ban. Öt mérkőzés óta veretlen a csapat, három győzelem mellett két döntetlent értek el. Az előző fordulóban aratott Mohács elleni 2–0-s sikerrel még meg is előzték a Ványi Zsolt által irányított Ceglédi VSE-t, akik az előző körben Makón kaptak ki 3–1-re, így előző nyolc bajnokijukból csak egyet nyertek meg. A sors fintora, hogy pont ebben a kiélezett szituációban ütközhetett meg egymással a két gárda. Ráadásul a váciaknak volt is miért visszavágniuk, hiszen ősszel Vácott 3–1-re kikaptak.

„Rövidebb hetünk volt a Húsvét miatt a heti felkészülésben, de amit terveztünk, azt elvégeztük – vezette fel a találkozót a klub honlapjának Csank János szakmai igazgató. – A Ceglédet az előző fordulóban sikerült megelőzni, de úgy vélem, hogy tudásuk alatt szerepelnek, így nem szabad félvállról venni őket. Önbizalmunk van, de nyugodtan kell játszanunk és fontos, hogy merjünk kockáztatni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Szeles, változékony időben kezdődött a mérkőzés a Malomtószéli sporttelepen. A hazaiak indítottak jobban, a 7. percben Annus cselezett befelé jobbról, majd ballal, futtából nem sokkal lőtt fölé. A 9. percben megszerezte a vezetést a Cegléd, Polyák baloldali beadására berobbant Pleszkán Tibor és közelről a hálóba pörgetett (1–0). Lassan éledeztek a váciak, de a 21. percben már Stefán 22 méteres lövése ment mellé. Egy perccel később Tóth Milán próbálkozott – Kozármisleny után szabadon – a félpályáról, de hosszú emelésére a kapus visszaért és megfogta a labdát. A 27. percben aztán támadónk rendkívül lesipuskás módon szerzett gólt: Szász adta haza a labdát, amelyet Mikler ki akart rúgni, de Tóth Milán odacsúszott, a kapus kirúgásába beleért és így róla a hálóba pattant a labda (1–1)! Sajnos nem sokáig örülhetett a csapat az egyenlítésnek, mivel két perccel később Horváth baloldali szögletét Szabó Richárd fejelte a hálóba (2–1). A 37. percben Tóth Milán pattogós lövését fogta Mikler, de a 40. percben már kettővel vezettek a hazaiak: Mikler indította Annust, aki balról beadta a labdát, Bagó Patrik pedig félfordulatból a hosszú felső sarokba lőtt (3–1).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A szünet után Mertse Ábel helyett – sérülés miatt – Purzsa Máté folytatta a játékot. Harciasan kezdték a vendégek a második félidőt, a 46. percben egy szép akció végén Nagy Zoltán került helyzetbe, de lapos lövését védte MIkler. A 60. percben Tóth Dominik baloldali beadása középen ismét Nagy Zoltánt találta meg, aki estében a bal kapufára lőtt. A hajrában tovább próbálkoztak a szépítéssel, először a 83. percben Torda Patrik 19 méteres szabadrúgása szállt fölé, majd újabb hat perc elteltével Tóth Milán lövése pattant le a blokkról, majd Balgához került a labda, aki 15 méterről fölé emelt. A legvégén még Annus lövését hárította bravúrral Nacsa, így az eredmény már nem változott.

Ezzel a vereséggel tehát véget ért a Vác FC ötmérkőzéses veretlenségi sorozata, sőt, a sikerrel a Cegléd meg is előzte a gárdát a tabellán, így 35 ponttal a 16. helyen állnak. Folytatás május 1-jén, 17 órától a Dunaújváros ellen a váci stadionban. (Forrás: vacfc.com)♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments