22 gólos vereséggel zárta a bajnokságot a Váci NKSE

A Győr jobb összesített gólkülönbségével visszahódította az elsőosztályú női kézilabda bajnokság aranyérmét a második helyezett Fraditól. Az ismét 4. helyen záró váciak a záró fordulóban azonban az ezüstérmes otthonában megalázó vereséget szenvedtek: FTC – Váci NKSE 38-16.

Talán sokszor kritizálták a csapat védekezését, míg más alkalmakkor jogosan hiányolták a kreativitást a támadásokból, de annyi elmondható, hogy történhetett bármi az elmúlt hónapok során, a kissé nehézkesen induló bajnoki rajt után városunk női kézisei szinte mindig tudtak hozni egy olyan minimumot, amivel nem okoztak csalódást a szurkolóiknak és összességben egy stabil és jó teljesítmény jellemezte őket. Ez pedig még akkor is igaz, ha beleszámoljuk az eredményesség szempontjából meglehetősen felemásan sikerült európai kupaszereplést is, hiszen a javarészt fiatal, hazai hölgyekből álló keret számára már magában az nagy sikernek számított, hogy nemzetközi porondon is megmutathatták magukat és értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak. Ráadásul hazai teljesítményükkel elérték, hogy az előző idényhez képest minimum egy ponttal többel, ugyanúgy a 4. helyen zárnak és így jövőre is ott lehetnek az Európa Liga mezőnyében. Igaz már egészen más összetételben és edzői stábbal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Ebből is következik, hogy a váciak számára már semmi és az utolsó fordulóbeli ellenfelüknek, a Ferencvárosnak is csak halovány tétje volt a péntek esti fővárosi mérkőzésnek. A hazaiak győzelme esetén is csak a győriek civisvárosi pontvesztésével védhették volna meg a tavaly nem kis meglepetésre megszerzett bajnoki címüket. Riválisuk azonban küzdelmes meccsen bezsebelték a Loki elleni pontokat is, így a Fradinál már nem álmodozhattak a meccs közben és nem lett jelentősége, milyen különbséggel győzik le a Vácot.

Csekély esélyeik ellenére azonban szemlátomást mégis mindent beleadott a ferencvárosi hölgykoszorú. A mérkőzés pedig váci részről sokszor még az elvárt ellenállást sem hozta. A mieink ugyan az első hazai gólt még egalizálták, de a folytatásban a védekezés az idegenbeli nemzetközi kupás erőtlenséget idézte, támadásban pedig a dekoncentráltság rendre kihagyott ziccerekben öltött testet. Folyamatosan növelte az előnyét a zöld-fehér együttes, miközben a félidő felétől érkeztek a pályára mindkét oldalra a cserék. A szünetig csak az volt a kérdés, hogy már az első játékrészben eléri-e a tízgólos előnyt a hazai csapat – elérte. A váciak által dobott 9 gólnál pedig kevesebbet idén még nem dobott a csapat az első félidőben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A folytatásban annyiban változott a játék képe, hogy a vendégek akcióiban még kevesebb átütőerő volt, miközben a hazaiak szinte ellenállás nélkül dobták góljaikat. A találkozó háromnegyedénél már 20 gólra nőtt a különbség. Egyetlen kérdés maradt a hátralévő időben: hány negatív rekordot hoz a váciaknak ez a találkozó a bajnokságban. Nos, végül ezúttal szenvedte el a legnagyobb vereségét a csapat, most szerezte a legkevesebb és kapta a legtöbb gólt egy találkozón. Ugyanakkor a pontvadászat utolsó játékrésze jelentette a félidőkben dobott legkevesebb váci hálózörgetést

A lezárult pontvadászatban tehát az előző bajnoki helyezést meg tudták ismételni Ottó Katalin vezetőedző tanítványai, és ezúttal még eggyel meg is toldották az előző évi pontszámukat. A mieink számára a levezető edzések után megkezdődik a nyári szünet, hogy aztán új edzővel és több új játékossal ismét nekiveselkedjenek az új bajnoki, illetve magyar és nemzetközi kupasorozatnak. (Forrás: vac.hu, Fotó: FTC Kézilabda Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments