A Dunaújváros is három ponttal távozhatott Vácról

Újból nem sikerült itthon tartani egy pontot se. A kiesési pozícióktól már megnyugtató távolságban lévő váciak a dobogóra esélyes vendégek ellen szenvedtek vereséget: Vác FC – Dunaújváros 1-2.

Bár az előző fordulóban véget ért a Vác FC öt meccses veretlenségi sorozata, ez alatt az időszak alatt sikerült olyan előnyt kiharcolnia a játékosoknak, hogy még mindig stabilan tartják a bennmaradást jelentő pozíciójukat. A 33. fordulót megelőzően 35 ponttal a 16. helyen álltak, 12 ponttal előzték meg a 17., már kieső pozícióban álló Dabas-Gyónt. Következő ellenfelük pedig az a Dunaújváros PASE volt, ahol nemrégiben történt egy edzőváltás. Varga Balázs vezetőedző távozott a pozíciójából és az új tréner megtalálásáig Dobos Barna klubigazgató irányítja az együttest. Nem véletlen ez a váltás ilyen kevéssel a bajnokság vége előtt, hiszen a gárda a 2. helyen telelt, de tavasszal jelentősen visszaesett, az előző öt bajnokiján mindössze egy pontot szerzett.

„Nem befolyásolta a heti felkészülésünket az ellenfélnél héten történt esemény – nyilatkozta Csank János szakmai igazgató a Vác FC honlapjának. – Úgy vélem, hogy tavasszal két-három érthetetlen botlása volt a Dunaújvárosnak. ezért várható volt a személycsere. Dobos Barna rutinos, tapasztalt edző, aki jól ismeri a csapatot. Szeretnénk visszatérni a „jó” útra, azt kértem ismét a fiúktól, hogy merjenek játszani még akkor is, ha sajnos a pálya talaja nem optimális.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Remek idővel indult a május és remek tempóban kezdődött a mérkőzés. A felek nagy kedvvel vetették magukat a küzdelembe, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Az 5. percben azonban Mertse Ábel utolsó emberként nagyot hibázott: a kapu előtti kavarodásban szabálytalankodott, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Jakab végezte el, félmagas, a kapu jobb oldalába tartó lövését Molnár László nagyszerű érzékkel hárította. Majd nem sokkal később újabb feladatot kapott a hazai kapus: a 16. percben Jakab baloldali beadását Novák Zsombor fejelte tíz méterről kapura, de Molnár László nagyot nyújtózkodva a léc alól tolta ki a labdát.

A 27. percben érkezett a vendégek vezető találata, Jakab indult el egy előrevágott labdára majdnem a félpályáról, lesgyanús helyzetben, Molnár kifutott elé, Jakab azonban gyorsabb volt és tizennégy méterről lágyan átemelt a váci kapus felett a hálóba (0–1). A gól felpaprikázta a hazaiakat. A 28. percben Tóth Milán távoli lövését védte Pokorni Péter, a kipattanót Mertse fejelte balról, az ötös sarkáról kapu mellé. De a 37. perc már meghozta az egyenlítést. Tóth Dominik iramodott meg a félpálya környékéről a bal oldalon, mindenkit lefutott, majd az alapvonalnál befelé indult meg, amikor érkezett Huszty Dániel és a tizenhatoson belül elütötte a támadót. Fehérvári Patrik játékvezető pedig határozottan a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Mertse Ábel végezte el, erős lövéssel a kapu közepébe bombázott (1–1). Továbbra is támadásban maradt a csapat, mégis a vendégek szereztek újabb találatot. A 41. percben Huszty tört előre a bal szélen, a tizenegyesponttal egy vonalban kapu elé emelte a labdát, Bozsoki Imre pedig nyolc méterről a jobb kapufa mellett fejelte a hálóba a játékszert (1–2).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A szünetben két cserével átszervezte a játékot Csank János, a csapat pedig nagy nyomás alá helyezte a dunaújvárosiakat. Az 55. percben Tóth Milán huszonkét méteres szabadrúgása felpörgött a sorfalon, a lehulló labdát Pokorni a léc alól tornázta ki. A játékrészt végig uralták a hazaiak, a vendégek jóformán csak védekeztek. A 70. percben egy lehulló labdát Mertse középen, tizenegy méterről félfordulattal húzott kapura, Pokorni bravúrral, combbal terelte a játékszert kapu mellé. A 90. percben Nagy Zoltán eresztett meg jó húsz méterről egy remek lövést, a labda a bal kapufát súrolva hagyta el a játékteret. Hiába játszottak a második félidőben fölényben a váciak, az egyenlítés nem sikerült.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a Vác FC a tabella 16. helyén áll 35 megszerzett pontjával. A következő héten két játéknapot is letudnak a csapatok. Szerdán a mieink 17 órakor az FC Dabashoz látogatnak, majd vasárnap szintén délután öttől a Honvéd tartalékgárdáját fogadják. (Forrás: vacfc.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments