A TAZE TSE tagjai Varsóban is megmutatták, mit tudnak

A World Artistic Dance Federation Európa bajnokságán a Taze TSE Bordás Györgyi vezetésével április 29-30-án Varsóban 18 kategóriában indította versenyzőit. Ebből dobogóra 10 kategóriában állhattak fel a versenyzők.

Felkészítő tanáruk Bődi Dénes és Haddad Sabrina voltak. Két csapat versenyzői alkották a delegációt. A Dancing Diamonds csapat: Birkás Bíborka, Hugyecz Emese, Kolarik Tamara, Légrádi Laura, Mezei Dóra, Tóth-Katona Zille és a másik csapat az IndepenDance: Gyombolai Luca, Kolarik Tamara, Krecsik Enikő, Mikus Frida, Puskás Réka és Szűcs Eliza.

Milyen eredményeket értek el?

A Dancing Diamonds Európa-bajnoki címet szerzett, az IndepenDance csapat pedig Eb 2. helyezést ért el. Ezen kívül még duóban és szóló kategóriákban indultak a lányok. Legjobb eredmények ezekben a kategóriákban: Hugyecz Emese – Tóth Katona Zille duó kűrje Eb-bajnoki címet kapott. Egy tánc kategóriákban minden táncstílusból (rumba, cha cha cha, jive, samba) 2. helyre táncolták be magukat a duójukkal. Szólóban pedig Hugyecz Emese keringője 2. hely, quikstepje pedig 3. helyet ért el. Tóth-Katona Zille szóló tangója Eb 1 helyezést ért el. Amit még meg kell említenünk, hogy a latin egy tánc szóló kategóriákban óriási létszámú és erős mezőnnyel néztek szembe versenyzőink, óriásit küzdött mindenki, de legközelebb a döntő tánchoz Hugyecz Emese került. Ő cha cha cha táncával a 7. helyet érte el. Ezért a helyért 5 körben kellett legyőznie ellenfeleit a továbbjutásért – mondta lapunknak Bordás Györgyi az egyesület vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A versenyeredményeken kívül mit adott még nektek ez a megmérettetés? Teszem fel a kérdést Bődi Dénesnek.

Óriási lehetőségként éltem meg ezt a versenyzési lehetőséget edzőként. Úgy gondolom, hogy a nemzetközi kitekintés mindig egy hatalmas befolyás a munkára, legyen az az edzőé vagy a táncosé. Nagy örömömre szolgált látni, hogy mennyire felpörgette a lányokat a külföldi ellenfelek jelenléte. Pozitív spirálban befolyásolta a hozzáállásukat, a megjelenésüket és ezáltal a táncukat is. Természetesen Sabrinával mi is igyekeztünk a nemzetközi táncos tapasztalatainkat átadni nekik, de talán a saját bőrükön, a saját versenyükön tapasztalva kaphatták meg a legtöbb pluszt. Úgy gondolom  mindenki, aki részt vett az több lett ezen a versenyen. Ez nagyban befolyásolja a jövőhöz való hozzáállásunkat, munkánkat. Nagy büszkeséggel és elégedettséggel tértem haza. Nagyon hálás vagyok a lehetőségnek és a szülőknek, akik hagyták, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel – mondja az edző.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Számomra a csapat összetartása tette emlékezetessé az utazást. Először utaztam külföldre verseny miatt, és ezt a felejthetetlen élményt Györgyinek köszönhetjük. Az edzőink Dénes és Sabrina végig mellettünk álltak, biztattak minket, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból a versenyen. Jó volt az is, hogy a vezetőink körbe járták velünk Varsót és szabadidejüket feláldozva mindent megtettek, hogy a csapat tagjai a lehető legjobban érezzék magukat – teszi hozzá Puskás Réka az IndepenDance csapat tagja.

Én is nagyon jól éreztem magam az úton, a városnézés nagyon tetszett, főleg az óváros. A versenyen is nagyon jól éreztem magam, igaz estére eléggé elfáradtam. Nagyon jól esett, amikor a nagylányok is próbáltak biztatni, energiát adni nekünk, meg persze az is, amikor elénekeltük a Himnuszt. Nagyon köszönjük a lehetőséget, a TAZE-nak és a Nemzeti Tehetség Programnak. Ha lehetőség nyílik rá, akkor jövőre is megyünk – mondja Mezei Dóri a Dancing Diamonds csapat tagja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Hogyan tovább? Kérdezem Bordás Györgyit.

Először is értékeljük a velünk történteket, eredményeket. Köszönjük mindenkinek, aki segítette a munkánkat, hogy elérhettük ezeket az eredményeket, de legjobban köszönjük a Nemzeti Tehetség Programnak, hogy a verseny pénzügyi alapját biztosították, így nagymértékben elősegítették a részvételt! Aztán már a következő versenyre koncentrálunk, ahol ismét helyt kell állnunk. Még sok verseny áll előttünk a verseny szezonban, így mindenki a saját területén igyekszik a legtöbbet kihozni magából, a jó eredményekért!

Köszönjük a beszámolót és további sikereket kívánunk a TAZE-nak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments