A termőföldek előírások szerinti gondozására hívják fel a tulajdonosok figyelmét

Egy felhívással fordul a Pest Megyei Kormányhivatal a termőföld használók és tulajdonosok felé. Ebben pedig a birtokukkal kapcsolatos kötelezettségeiknek a betartására, illetve elvégzésére szólítják fel az érintetteket.

A váci önkormányzathoz eljuttatott tájékoztatóban szerepel, hogy a 2007. évi CXXIX. törvény 5.§ (1) bekezdése kötelezően előírja valamennyi termőföld használó részére a hasznosítási kötelezettséget. Eszerint a földhasználó köteles a termőföldet művelési ágának megfelelően termeléssel hasznosítani, vagy termelés lefolytatása nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozni.

Ennek betartását a kormányhivatal illetékes osztálya rendszeres helyszíni szemlékkel ellenőrzi. Mulasztás esetén földvédelmi bírság szabható ki, melynek mértéke az aranykorona érték kétezerszerese, minimum 20 ezer forint. Amennyiben a bírsággal érintett földrésznek több földhasználója van, illetőleg az érintett birtok közös tulajdonban áll, a bírság egyetemlegesen mindannyiukat érinti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A teljes felhívás ITT olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments