A Vác FC azon kevés csapat egyike, akit nem tudott legyőzni az NB I-be feljutó „csodacsapat”!

Érdekes statisztikára bukkantunk a magyar futball történéseit figyelve. A Kecskeméti TE – szinte páratlan bravúrt bemutatva – két év alatt két osztályt lépett felfelé (így nyártól már az NB I-ben indulhat), mégpedig úgy, hogy sem az NB III-as, sem az NB II-es bajnokságot nem nyerte meg – mindkettőben a második helyen végzett, azonban ezzel mégis két feljutást ért el (az NB III-ból történő osztályváltása az Iváncsa visszalépése és felkérés után történt meg).

Persze, a második helyről történő feljutások mit sem vonnak le a kecskemétiek érdemeiből, akik ezalatt a két év alatt csak nagyon kevés csapatot nem tudtak legyőzni! Azonban érdekesség, hogy az öt csapat egyike a Vác FC! A mieink még a 2020/21-es szezonban az NB III-ban találkoztak a kecskemétiekkel és pályaválasztóként (akkor még a BVSC-pályán) 3–2-re legyőzték őket, míg idegenben, Kecskeméten 1–1-es döntetlent értek el. Abban az NB III-as idényben más olyan csapat nem is akadt, amelyet ne győzött volna le legalább egyszer a Kecskemét, míg a most futó, 2021/22-es szezonban, már az NB II-ben csak négy együttest nem tudott egyszer sem megverni a Bács-Kiskun megyei együttes: a DVTK-t, a Vasast, a Szolnokot és a Nyíregyházát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Az persze más kérdés, hogy ha minden csapat ellen ilyen jól ment volna a Vácnak, mint a Kecskemét ellen, akkor most nem az NB III-ban történő bent maradásnak kellene örülnünk… ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments