Árpádos Örömfutók az Ultrabalatonon

A Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanárai nem csak hirdetik a sport fontosságát, hanem példát is mutatnak tanítványaiknak. A korábbi években a Fut a Vác versenyen fogtak össze és indultak félmaraton váltóban két csapattal is. Kitartásukat, elszántságukat mi sem mutatja jobban, mint hogy sikerült nevezniük arra a nagy népszerűségnek örvendő Ultrabalaton futóversenyre, ahol a létszám korlátozása miatt 2 és fél perc alatt elkelt az összes hely tavaly novemberben – Kareczkiné Csernák Dóra írása.

Örömfutók név alatt tizenkét tanárnő 21 óra alatt futotta körbe a magyar tenger 210 km-ét. Mindezt sok-sok óra edzés előzte meg, kitartóan készültek az április végi megmérettetésre.

A futó- és erőnléti edzések kevésnek bizonyultak volna az alapos szervezés és a sok segítő kéz nélkül. Át kellett gondolni, ki mennyit fut, hogy kerül a váltópontra, hol legyen a szállás, ki legyen a kerékpáros kísérő. Kollégáik és családjuk maximálisan az Örömfutók mellé álltak: szállást, ebédet biztosítottak, kísérték őket kerékpárral éjjel és nappal egyaránt, szállították a csapattagokat és kísérőiket a megfelelő helyre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Igazi csapatmunka volt az Ultrabalaton meghódítása részükről, így nem csoda, hogy ha eszükbe jut vagy egymásra néznek, mosolyra derülnek.

Életre szóló élménnyel gazdagodtak az árpádos pedagógusok, tanítványaik pedig büszkék lehetnek arra, hogy sportos, kitartó, példát mutató tanáraik vannak. Sok szeretettel gratulálunk! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments