Bebiztosította jövő évi európai kupaszereplését a Váci NKSE

A keddi megerőltető és roppant dühítő körülmények között elvesztett Fradi elleni hazai találkozó után élvonalbeli kézilabdásaink számára kötelező ujjgyakorlatnak számított a mai bajnoki: Váci NKSE – Alba Fehérvár KC 36-28.

Egy nem várt módon kiélezett és szoros Fradi elleni mérkőzésen van túl a Váci NKSE. A lányok csak egy utolsó másodpercekben kapott gól miatt maradtak alul a bajnoki címért hajtó csapat ellen, tehát nagyon kevesen múlt az, hogy egy bravúros eredményt érjenek el és ezzel akár a tabella első helyéért folyó küzdelembe is beleszóljanak, míg maguknak bebiztosítsák a negyedik helyet. Így ebben a felpaprikázott hangulatban készülhettek arra, hogy a következő, Alba Fehérvár elleni bajnokijukon már elmondhassák magukról azt, jövőre is ott lehetnek az európai kupaporondon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A találkozót ennek ellenére nem sikerült annyira magabiztosan kezdeni, mint szerették volna. A VNKSE játékoskeretéből Diószegi Nikolett bár vállalta a játékot, de a sérült lábát befedő védőfelszereléssel is csak az első meccsharmadot tudta a pályán tölteni. Az első két gólt Kácsor Gréta lőtte, majd a 8. percben 6-2-nél máris időt kért a vendégek mestere. Ez talán az általa vártnál is hasznosabb volt, mivel fordítottak, majd nem egyszer két góllal is vezettek tanítványai. Az első félidő záró öt percét is még 15-13-as vendégfór indította. De szerencsére ezután megrázta magát a hazai hölgykoszorú és a szünetig zsinórban dobott 5 góljával három találatnyi előnyel mehetett pihenőre.

A folytatásban visszaállt az addigi legnagyobb – négygólos – hazai vezetés (19-15). A fehérváriak feltűnően hosszú támadásai most már rendre megakadtak a nyitottabb fallal védekező váciakon, vagy a remeklő Bukovszky Annán. Ráadásul sorozatban el is rontották heteseiket a vendégek, így fokozatosan megnyugtató lett a különbség az eredményjelzőn. Az 53. percben 33-23-nál már tízgólos volt a hazai előny, mely a lefújásra ugyanúgy nyolc találatnyi lett, mint volt Székesfehérváron. Sőt, majdnem meg is ismétlődött a végeredmény.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Két forduló van tehát hátra a mostani pontvadászatból. A Váci NKSE már az 5. helynél rosszabb végső helyezést nem érhet el, ami azt is jelenti, hogy az őszi nemzetközi kupasorozaton jelen lehet csapatunk. Következik az utolsó hazai bajnoki: május 15-én vasárnap 18.30-tól a Mosonmagyaróvár ellen. Ha nem kap ki csapatunk, akkor megismétli a tavalyi 4. helyezését. (Forrás: vac.hu, Fotó: albakezi.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments