Donaueschingeni ajándékok Vácnak

Óriási meglepetésben volt része április 29-én, pénteken délben a városháza előtt megjelent váci tűzoltóknak és a város önkéntes tűzoltóinak. Német testvérvárosunk, Donaueschingen főpolgármesterének, Erik Paulynak, Gerd Wimmernek, a település tűzoltóparancsnokának, valamint a velük érkező küldöttség tagjainak fogadására készültek, ám azt nem sejtették, hogy nem sokkal később egy zászlókkal és lufikkal feldíszített, szirénázó tűzoltóautó is megjelenik a főtéren – írja a vac.hu.

Az RW2 típusú tűzoltóautó Donaueschingen nagylelkű ajándéka, ami tovább erősíti a két város eddig is szoros kapcsolatát. Matkovich Ilona polgármester köszöntötte a város nevében a vendégeket, és mondott köszönetet a testvérváros polgármesterének, tűzoltóparancsnokának.

Erik Pauly megköszönte a vendéglátást és elmondta örömmel tölti el a látogatás, valamint az is, hogy a titokban szervezett meglepetést sikerült a terveik szerint megvalósítani. A tűzoltóautó, amit most Vácnak ajándékoznak, jó szolgálatot tett Donaueschigenben, és bízik benne, hogy Vácon is jó szolgálatot tesz majd. Reméli, hogy a bevetéseken részt vevő tűzoltók minden alkalommal egészségesen térnek vissza.

Az ünnepélyes kulcsátadás után testvérvárosunk újabb meglepetéssel is szolgált: a tűzoltóautóból sorra előkerültek azok a mozgást és járást segítő eszközök, amelyeket a Vác Város Önkormányzat Idősek Otthona és Klubja kapott ajándékba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments