Egészségtábor generációkon át

Sok szülő és gyerek gyülekezett a kiállított képek előtt. A gyerekek a szülőknek mutatták a képeiket, hogy milyen ügyesek voltak. Egyes szülők elgondolkodva nézték a képeket ugyan azokon a paravánokon, ahol 28 évvel ezelőtt is ugyanilyen Egészségtábor kiállítás képei voltak. Én a képekhez és azokat nézegető szülőkhöz érve döbbenten álltam és néztem az egykori diákjaimat, akik évtizedekkel ezelőtt gyerekként álltak itt boldogan, tudván, hogy elviszem őket a táborba. Most büszkén, de némán ölelték a gyerekeiket és a gombócoktól a torkukon nem tudtak úgy hangoskodni, mint annak idején.

A lányom is megpályázta és neki is sikerült, mondta büszkén az egyik. Én örülök nagyon, mert nekem ez a tábor meghatározó élmény volt. Szóval ő a „Bírógyuri” akiről meséltél, kérdezett vissza a kislány apukájától. Igen, én vagyok az, vettem át a szót vidáman, és meglátod, folytattam, fantasztikus lesz a tábor. Új barátokkal és élmenyekkel leszel gazdagabb. Persze csak ha jó leszel, folytatta az apja. Ugyan már, amikor te itt nyaraltál, te is égetni valóan rossz és eleven voltál, vetettem oda mosolyogva. De valahogy mindig jobban örülök az életvidám gyerekeknek, akikhez a tanáraik használati utasítást mellékelnek, mint azoknak, akik egy szót se szólnak. Ne félj hát attól, hogy a lányod egy kicsit szertelen. Mikor legyen ilyen, ha nem ebben a korban, ebben a táborban?

Mert ez egy olyan tábor lesz, kezdtem a bevezetőt, ahol rendőrségi csónakokkal üldözzük egymást, ahol éjszaka is túrázunk a holdfényben, de ahol játszva sok okos dolgot is fogunk tanulni. És a generációk összeértek. A gyerekek itták a szavaim, a szüleiknek eszükbe jutottak a csínytevések, és mosolyogtak miközben hallgatták a gyerekek előtt álló tábor programjait.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Dr. Silling Tibor és Bíró Andrea a tábor szervezői átvették a szót és ismertették a gyerekekkel, hogy mire lesz szükség a táborozáshoz, és milyen programokban lesz még része a gyerekeknek. Én a szülők közt állva hallottam, amint az egyik anyuka, akinek kislánya nem került be a csapatba azt mondta, olyan kár, hogy csak harminc gyereket tudnak magukkal vinni. Csak harmincat? Kérdezek vissza mosolyogva, ti tudjátok mit jelent harminc válogatott hiperaktív gyereket táboroztatni? Hát igen, azokon a napokon miközben megpihenünk majd kicsit, küldünk majd nektek energiát, mondják és nevetnek ők is.

Az Egészségtábort most rendezzük meg 28. alkalommal. A költségeket az önkormányzattól pályáztuk meg, és a programot három szervezet (Váci Balesetmegelőzési Bizottság, a Területi Összefogással a Megelőzésért Alapítvány és a Vác Város Környezetvédelmi Alapítványok szervezik). A táborba több mint 150 gyerek pályázott és a legjobb 30 pályázót tudjuk vinni magunkkal, akik 7 településről és 11 iskolából kerültek ide.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Köszönet a felkészítő tanároknak, akik segítettek a gyerekeknek a pályázásban és a szüleiknek, akikben gyerekkoruk Egészségtáborának emléke még most is bennük él. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments