Élmezőnyben a váci utánpótlás

Az élvonalbeli felnőtt pontvadászat után befejeződtek a különböző korosztályos bajnokságok is. A városunk klubjainál folyó sikeres utánpótlásnevelést dicsérik az elért eredmények – írja a vac.hu.

A Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) első csapata nem is a fiataloknál, hanem az NB II-es felnőtt bajnokságban vitézkedett. A harmadosztály Észak csoportjában 3. helyen záró együttes 16 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel 34 pontot gyűjtött és csak egy egységgel maradt le a 2. helyezett Esztergomtól. A sorozatot a szentendrei hölgykoszorú nyerte és szerzett jogot a feljutásra. A váciak edzője Németh Lilla. A házi gólkirálynő a 19 meccsen 76 találatig jutó Bagi Virág lett, de csak két góllal maradt el tőle Szécsi Alexandra. Eredményességéért dicséretet érdemel továbbá a mérkőzésenkénti ötgólos átlagot is túlszárnyaló Kovács Anikó és a súlyos sérüléséig átlag 7 gólt dobó Kurucz Aida is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nem indít felnőtt csapatot a harmadosztályban a Vác FC

Az NB I-es ifjúsági és serdülő bajnokságban remekeltek mindkét váci klub korosztályos csapatai

Az ifiknél dobogón zárt a DKA együttese. A szintén Németh Lilla által irányított csapat 21 győzelem mellett 5 alkalommal szenvedett csak vereséget. Érdekesség, hogy itt is Bagi Virág szórta a legtöbb gólt: 112 alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját.

A váci testvércsapatot 38 pontjával a tabellán a Váci NKSE követi a 4. helyen. Az együttes edzője Solymos Andrea. A jó szereplésben nagy részt vállalt a 22 bajnokin összesen 155 gólt szerző Perák Csenge.

A serdülő korosztályban a Váci NKSE zárt előkelőbb helyen: 19 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség a mérlegük és ez a dobogó 3. fokára jogosította Ferenczyné Siska Brigitta együttesét. Náluk is másfélszáz gól fölé került a házi gólkirálynő: Janicsák Maja 151-ig jutott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A férfiaknál fájó kudarc, a nőknél nagy siker a vizes VB vízilabda-tornáján!

A 14 csapatos csoport 5. helyén végzett a 31 pontot gyűjtő DKA serdülők csapata. Nemes Tibor edző tanítványai közül Varga Nóra Szilvia volt a legeredményesebb góldobó. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments