Győzelemmel búcsúzott a hazai szurkolóktól a Váci NKSE

A 2021/2022-es női elsőosztályú kézilabda bajnokság utolsó előtti fordulójában győzelemmel búcsúzott a hazai szurkolóktól a váci hölgykoszorú: Váci NKSE – Mosonmagyaróvár 30-29 (18-13).

A bajnoki pontszámok alakulását követve, sokáig úgy tűnhetett, hogy akár kiélezett küzdelem is kialakulhat majd a negyedik helyért való küzdelem során. A Váci NKSE végig lépéselőnyben volt, de azzal a tudattal kellett játszania, hogy nem hibázhat, hiszen a Mosonmagyaróvár és a Siófok is a nyakában liheg. De szerencsére a váci hölgykoszorúnak ez nem okozott problémát és kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően a tavalyihoz hasonlóan, idén is az előkelő negyedik pozícióban zárhatják a szezont. Így azt követően, hogy sikerült bebiztosítani a jövő évi európai kupaszereplést, már csak a méltó hazai búcsú volt a tét a Mosonmagyaróvár ellen. Ebben az idényben ez alkalommal futhattak ki utoljára a városi sportcsarnokban a hazai közönség elé, akiknek bizonyára meg szerették volna hálálni az idei kitartó támogatást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Évadzáró Váci Labdarúgó Sport Egyesületben

Magabiztosan is kezdték a találkozót a hazaiak, az első percekben akár négy góllal is elhúzhattunk volna. Azonban egy kimaradt büntető után a 7. percben 4-3-ra feljöttek a vendégek. Érdekes volt megfigyelni, hogy míg a mieink az első cserét csak az első negyedóra végén használták ki, a mosoniak már az elejétől fogva a sokcserés iramdiktálásra törekedtek. Sajnos, az exváci Tóth Eszter igen eredményesen bombázta a kapunkat. Ám a túloldalon ekkor még ötletes akciók nemesedtek góllá a fantasztikus odaadással küzdő hazai kézilabdázók jóvoltából. A félidő előtt 2 perccel már 18-11-es hazai fórt mutatott az eredményjelző. A nézőtéri optimizmust csak kicsit lohasztotta, hogy az első félidő két vendéggóllal zárult.

Amilyen eredményesen indította a Vác az első játékrész, olyan gyengén kezdte a másodikat. Gyorsan felzárkózott az ellenfél, miközben a sorban elrontott ziccerek a váciak fáradását vetítették előre. Az utolsó meccsharmadra soványka egy találatra olvadt az előny és úgy tűnt, a vendégek sokcserés taktikája eredményre vezethet. A záró 20 perc hatalmas küzdelmet hozott. Mindkét kapu előtt öldöklő harc folyt egy-egy gólért és rendesen sorakoztak a kiállítások is. 21-20 után három váci hálózörgetés következett, de még mielőtt megnyugodhattunk volna a mieink elkezdték a kapufákat püfölni és újra szoros lett az állás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  IX. BÚI Triatlon sprint amatőr kupa és utánpótlás ranglista verseny és MIX VÁLTÓ Országos Bajnokság

Láthatóan fogcsikorgatva, végső erőtartalékot bedobva, csak a szívük vitte előre a hazaiakat. Kuczora Csenge befáslizott bokával is visszatért a pályára és két találatával még így is bebizonyította, nem véletlenül lett ő az idei bajnokság gólkirálynője. Így sikerült kiharcolni 30-29 arányban a győzelmet és ezzel végképp örömmámorosra varázsolni a szezon utolsó hazai mérkőzését.

A záró forduló – május 20. péntek 18.30: FTC – VNKSE – előtt tehát eldőlt, hogy az előzőnél minimum egy ponttal többel ugyanúgy a 4. helyen zárnak a mieink, mint tavaly tavasszal. (Forrás: vac.hu, Fotó: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments