Győzelemmel búcsúzott a hazai szurkolóktól a Váci NKSE

A 2021/2022-es női elsőosztályú kézilabda bajnokság utolsó előtti fordulójában győzelemmel búcsúzott a hazai szurkolóktól a váci hölgykoszorú: Váci NKSE – Mosonmagyaróvár 30-29 (18-13).

A bajnoki pontszámok alakulását követve, sokáig úgy tűnhetett, hogy akár kiélezett küzdelem is kialakulhat majd a negyedik helyért való küzdelem során. A Váci NKSE végig lépéselőnyben volt, de azzal a tudattal kellett játszania, hogy nem hibázhat, hiszen a Mosonmagyaróvár és a Siófok is a nyakában liheg. De szerencsére a váci hölgykoszorúnak ez nem okozott problémát és kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően a tavalyihoz hasonlóan, idén is az előkelő negyedik pozícióban zárhatják a szezont. Így azt követően, hogy sikerült bebiztosítani a jövő évi európai kupaszereplést, már csak a méltó hazai búcsú volt a tét a Mosonmagyaróvár ellen. Ebben az idényben ez alkalommal futhattak ki utoljára a városi sportcsarnokban a hazai közönség elé, akiknek bizonyára meg szerették volna hálálni az idei kitartó támogatást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Magabiztosan is kezdték a találkozót a hazaiak, az első percekben akár négy góllal is elhúzhattunk volna. Azonban egy kimaradt büntető után a 7. percben 4-3-ra feljöttek a vendégek. Érdekes volt megfigyelni, hogy míg a mieink az első cserét csak az első negyedóra végén használták ki, a mosoniak már az elejétől fogva a sokcserés iramdiktálásra törekedtek. Sajnos, az exváci Tóth Eszter igen eredményesen bombázta a kapunkat. Ám a túloldalon ekkor még ötletes akciók nemesedtek góllá a fantasztikus odaadással küzdő hazai kézilabdázók jóvoltából. A félidő előtt 2 perccel már 18-11-es hazai fórt mutatott az eredményjelző. A nézőtéri optimizmust csak kicsit lohasztotta, hogy az első félidő két vendéggóllal zárult.

Amilyen eredményesen indította a Vác az első játékrész, olyan gyengén kezdte a másodikat. Gyorsan felzárkózott az ellenfél, miközben a sorban elrontott ziccerek a váciak fáradását vetítették előre. Az utolsó meccsharmadra soványka egy találatra olvadt az előny és úgy tűnt, a vendégek sokcserés taktikája eredményre vezethet. A záró 20 perc hatalmas küzdelmet hozott. Mindkét kapu előtt öldöklő harc folyt egy-egy gólért és rendesen sorakoztak a kiállítások is. 21-20 után három váci hálózörgetés következett, de még mielőtt megnyugodhattunk volna a mieink elkezdték a kapufákat püfölni és újra szoros lett az állás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Láthatóan fogcsikorgatva, végső erőtartalékot bedobva, csak a szívük vitte előre a hazaiakat. Kuczora Csenge befáslizott bokával is visszatért a pályára és két találatával még így is bebizonyította, nem véletlenül lett ő az idei bajnokság gólkirálynője. Így sikerült kiharcolni 30-29 arányban a győzelmet és ezzel végképp örömmámorosra varázsolni a szezon utolsó hazai mérkőzését.

A záró forduló – május 20. péntek 18.30: FTC – VNKSE – előtt tehát eldőlt, hogy az előzőnél minimum egy ponttal többel ugyanúgy a 4. helyen zárnak a mieink, mint tavaly tavasszal. (Forrás: vac.hu, Fotó: vacinkse.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments