Hatszáz tonna kőzúzalék javítja a váci utakat

Idén is folytatódik az útkarbantartás a város északi külterületein. Az önkormányzat hatszáz tonna agyagos kőzúzalékot kapott a váci cementgyártól, amit a napokban szállítottak le a DDC teherautói a bányából. A jól tapadó keverék bedolgozásának egy részét a környéken lakók vállalták, a terület további dűlőiben pedig a Városfejlesztő dolgozói végzik a munkát – írja az ESTV.

A héten több száz tonna agyaggal kevert kőzúzalékot hord a Sejce dűlőire a DDC platós teherautója. Ez a keverék alkalmas arra, hogy a kátyúkba bedolgozva jobban megtapadjon és hosszabb időn keresztül biztosítsa az autózható útfelületet. A keverék terítésének, bedolgozásának egy részét a környéken lakók vállalták, a terület további dűlőiben pedig a Városfejlesztő dolgozói végzik el a munkát. Rozmaring Sándor, a körzet önkormányzati képviselője a televíziónak elmondta: az önkormányzat és a DDC között megkötött támogatási szerződés értelmében az idei már a harmadik alkalom, hogy a város zúzott követ kap a rossz állapotú külterületi utak javítására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy változások az idén 25. születésnapját ünneplő Fónay – HUMÁNIA - Társulatnál

„Idén is több száz tonnával fogjuk segíteni az itt élőknek az életét. Jelenleg a Grónár dűlőben vagyunk, itt a lakosok maguk vállalták a kőnek a szétterítését, míg a Szarvasbogár utcában az önkormányzat fogja rendbe rakatni. […] A Duna-Dráva Cement a közösségi felelősségvállalás jegyében kötött támogatási szerződés keretében adta át nekünk ezt a követ. Úgy, hogy még a szállítási költségeket is átvállalta, amiért nem tudok elég hálás lenni nekik, mert így 13 dűlő fog megújulni” – nyilatkozta a helyi politikus.

A héten mintegy 600 tonna agyaggal kevert kő érkezik a területre. A képviselő számításai szerint ez a mennyiség nagyjából 10 kilométernyi út karbantartására lesz elég. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments