Hiába van már törvényes és ingyenes alternatíva, sokan még mindig illegális módon helyezik ki a lomjaikat

Továbbra is leraknak lomokat a kukák környékére és a volt szelektív hulladékgyűjtő szigetek helyére, pedig térítésmentesen leadhatók a feleslegessé vált holmik, ráadásul bírsággal is számolhatnak azok, akiket rajtakapnak a szabálysértésen. Februártól az állami cég üríti a kukákat és szállítja el a házak elől a zöld és a szelektív hulladékot, de az illegálisan lerakott lomokat továbbra is az önkormányzat kénytelen összeszedni, ami jelentősen megterheli a város költségvetését – írja az estv.hu.

A februártól, az állami kezelés alá tartozó Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. gyűjti be a kommunális, a zöld és a szelektív hulladékot, míg a lomokat maghatározott mennyiségben átveszi a váci hulladékudvarban, illetve évente egyszer ingyenes házhoz menő lomtalanítást is biztosít a lakosság részére. Nem szállítja el viszont a közterületre kihelyezett, valamint a kukák és a volt szelektív szigetek mellé illegálisan lerakott lomokat, ezt a feladatot ezért az önkormányzati költségvetésből kénytelen megoldani a város.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A váci hivatal köztéri kamerák kihelyezésével és utólagos nyomozással igyekszik tetten érni, illetve kideríteni a szabálysértők kilétét és a beszedett bírságokból próbálja visszapótolni az illegális lom elszállításának költségeit. Az önkormányzat tehát kénytelen drasztikusabb lépéseket tenni a tisztább környezet megteremtése érdekében, mert továbbra is sokan kirakják a kukák mellé a megunt bútorokat és a háztartási gépeket, ahelyett, hogy inkább elvinnék azokat a Deákvári fasoron kialakított hulladékudvarba vagy igényelnék az évenkénti egyszeri házhoz menő ingyenes lomtalanítást.

Közben az állami cég is igyekszik tartani az ütemezett szállítást és időben elvinni a kommunális hulladék mellett, a szeletív és a zöld zsákokat, ám a gyakori létszámhiány miatt előfordul, hogy ez nem teljesül az aktuális napon. Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. menedzsmentje mind ezek mellett azt kéri a lakosságtól, hogy kizárólag a meghirdetett napokon helyezzék ki házaik elé a megfelelő frakciókat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments