Hullámvasút-baleset történt a dunakeszi gyermeknapon

Súlyos hullámvasút-baleset történt vasárnap Dunakeszin, egy gyermeknapi rendezvényen. A Budapest Környéke azt írta, hogy kiszakadt a hullámvasútnak az egyik kereke, és több gyerek is úgy beverte a fejét, orrát, hogy ömlött a vérük.

A hétvégén volt május 29-e, azaz gyereknap. Ennek a napnak alapvetően a fiatalok felhőtlen szórakozásáról kellene szólnia, hiszen ez hivatalosan is egy ő nekik szentelt ünnepnap. Országszerte meg is rendezték az ilyenkor szokásos rendezvényeket, ahol különféle programoknak a keretein belül jól érezhették magukat a családok. Így volt ez Dunakeszin is. A Vác közeli településen egy szabadtéri rendezvénnyel kedveskedtek az ünnepelni vágyóknak és több játszóeszközt is kitelepítettek ez alkalomból, köztük egy hullámvasúttal.

A portál azonban szemtanúknak olyan beszámolóit tette közzé, amely szerint az említett eszköznek kiszakadt a kereke és majdnem ki is estek belőle. A vasút a kiszakadó kereke miatt azonnal megszorult és sok gyerek, illetve felnőtt lefejelte azt a vas keretet, ami benn tartotta őket. Az egyik Dunakeszin élő anyuka 3 gyermekével volt kint a rendezvényen. Az ő gyermekei is a hullámvasúton ültek, amikor a baleset történt. Azt írta, hogy az egyik gyermeke fejsérülést szenvedett, felszakadt a szemöldöke és az orrából folyt a vér. A rendezvényről azonnal a sürgősségire mentek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

„Borzasztó volt látni a vérző fejű, orrú gyerekeket…egy anyukának patakokban ömlött a fejéből a vér. Az egyetlen szerencséjük, hogy a kiszakadt sín nem szúrta át a szerelvényt és a hullámvasút mielőtt lefordult volna a pályáról csodával határos módon visszadőlt! Pont a szemünk előtt történt” – írja egy másik hozzászóló.

A 24.hu megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is az ügyben és Szabóné Berki Bianka szóvivőtől azt a választ kapták, hogy a Dunakeszi Katonadombon megtartott gyereknapi rendezvényen felállított hullámvasúton feltehetően meghibásodás miatt történt vészfékezés.

„A mentősök négy embert vittek kórházba. Egy felnőtt és három gyerek könnyű fej- és hámsérüléseket szenvedett. A Dunakeszi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen” – mondta a szóvivő, hozzátéve, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments