Idén is a legjobbak között szerepel a Mihályi Patisserie és a Sakura cukrászda

Május 16-án, a Várkert Bazárban rendezték meg az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, ahol kihirdették a legjobb hazai éttermeket. Meglepetés ezúttal se történt: a Vácon működő Mihályi Patisserie és a nagymarosi Sakura Cukrászda ez alkalommal is ott van a legjobbak között.

Az utóbbi négy év Dining Guide díjátadó gáláinak töretlenül az egyik főszereplője Mihályi László volt, aki a váci főtéren magas színvonalon üzemeltetett cukrászdájának köszönhetően valamennyi alkalommal hazahozhatta az Év Cukrászdája díjat. Idén lesz 14 éve, hogy hosszú külföldi útjáról hazatérve, 2008-ban megnyitotta üzletét, ami azóta is városunk talán legnépszerűbb és az egyik legtöbbet látogatott cukrászdája. Így a váciak meg se lehettek lepődve azon az egyeduralmon, amit a szakmai elit köreiben is sikerült kialakítani. Bár ez az elképesztő sikerszéria idén megszakadt, hiszen 2022-ben a Málna The Pastry Shop érdemelte ki a legjobbnak járó címet, de Mihályi Lászlónak ezúttal se kellett üres kézzel hazatérnie, hiszen ő vehette át a Pastry Shop Best Of The Best díjat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

„Hétfőn a Dining Guide díjátadó gálán átvehettem a „Best of the Best” díjat! Mindig meghatódok amikor elismerik azt a szorgalmat, kitartó kemény munkát, megalkuvás nélküli elhivatottságot amit már 38 éve folyamatosan nap mint nap végzek a Magyar gasztronómia azon belül a cukrászat minőségéért – írja Facebook oldalán a váci cukrászmester, majd megköszönte mindazt a sok támogatást, amivel el tudta érni mindezeket a sikereket. – és itt még kötelességem megemlíteni a sok-sok gazdát, termelőt, Rózsa Péter, Kaló Imre, Molnár Gábor, kismarosi Ciszterci nővérek és sokan mások akik fantasztikus alapanyagaikkal ellátnak, segítenek minket a minőség elérésében! A továbbiakban is ezt folytatjuk és még több erővel, elszántsággal törekszünk arra, hogy makulátlan minőséget kínáljunk nektek.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

De a Mihályi Patisserie sikere mellett még fontos megemlíteni, hogy a nagymarosi Sakura Cukrászda is rákerült a vidéki üzletek TOP 7-es listájára. Többek között a Váci Napló is többször foglalkozott már a közkedvelt dunakanyari üzlettel, ami a népszerű turista útvonal mentén többek között a francia süteményeivel, fagylaltjaival, valamint a retro finomságaival vált híressé. A Sakura 2020-ban került fel először a legjobb vidéki helyeket felsorakoztató listára, ahonnan azóta se sikerült őket letaszítania senkinek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments