Idén is megrendezik Vácon a „Kárpátaljaiak Találkozóját”

A Váci Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat évek óta szervezi a város és környékén élő kárpátaljaiak találkozóját. Könnyed, baráti hangulat uralja mindig az összejöveteleiket és a ruszin recept szerint készített gasztronómiai ínyencségek is mindig hozzájárultak a találkozóik sikeréhez. 2010-ben volt az első, azóta pedig minden évben újra összegyűlnek. Ez alól egyedül a 2020-as esztendő jelent kivételt, amikor járványra való tekintettel elhalasztották a találkozót.

De most, hogy a járványügyi korlátozások már megengedik, a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezik ezt a különleges eseményt. Az Ukrajnában dúló háború miatt talán a szokottnál is nagyobb jelentőséggel bíró találkozót május 28-án szombatra tervezik, 11:30 órai kezdéssel a Remete Pince Étterem teraszára. Vendégeik lesznek: Lyavinecz Marianna, az Fővárosi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Ortutay Mária irodalomtörténész és újságíró, Farkas Sándor zongoraművész, valamint dr. Kupar Alexander író, aki bemutatja „Novellák és vicces történetek” című könyvét.

A rendezvény ingyenes, de előjegyzéshez kötött. Az érdeklődők jelentkezését május 24.-ig, a következő e-mail címen várják: ruszinok.vac@gmail.com ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments