Idén se marad ki a Tragor Ignác Múzeum a Régészet napi programsorozatból

Hagyományos módon 2022-ben is megrendezik a Régészet Napja elnevezésű országos programsorozatot, melyhez a Tragor Ignác Múzeum idén is csatlakozott. Május 27-én, pénteken, 09.00-től 17.00 óráig ingyenes programmal várják az érdeklődőket.

A rendezvény célja, hogy az érdeklődők különböző ismeretterjesztő programok segítségével megismerhessék a régészetet, mint tudományágat, illetve a régészek munkáját, ezáltal is növelve e szakma társadalmi elismertségét, továbbá tudatosítja a kulturális örökségvédelem kiemelt fontosságát.

A május 27-én, pénteken sorra kerülő programok között előre bejelentett iskolai osztályok számára kilenc órától múzeumi foglalkozásokat fognak tartani a Görög Templom előtti múzeumudvaron. Az érdeklődők megismerkedhetnek majd a régészek munkájával, mini-ásatás a vehetnek részt és régészeti kirakókat oldhatnak meg. A foglalkozás időtartama 45 perc, költsége 500 Ft/fő, jelentkezni az info@muzeumvac.hu e-mail címen vagy a 30 555 7306-os telefonszámon lehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Ezt követően kerülnek majd sorra a felnőtteknek szánt programok. Délután kettőtől Kis Bernadett régész, múzeumpedagógus vezetésével ingyenesen megtekinthető lesz a Szent Mihály Altemplom. Majd meg lehet hallgatni Mag Hella régész, művészettörténész előadását is. Témája nem lesz más, mint a reneszánsz faragványok Báthori Miklós püspök udvarában. Helyszín: Memento Mori & Ars Memorandi Kiállítóhely nagyterme. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments