Idén újból diákpolgármestert választunk

A mi iskolánk mindig fontosnak tartotta a diákpolgármester választást, de a mostani diákok már elmagányosodtak, nem hiányzik nekik a társaság. Kezdi magyarázni az egyik meghívott iskola képviselője. Talán, ha interaktívan csinálnád, ahol nem kellene eljönni az iskolából, és elég lenne, ha ki-ki a telefonja segítségével részt vehetne a programon, a diákok azt szeretnék. Meg az iskola sem ér rá ilyen dolgokra és a gyerekeknek nincs is türelmük felkészülni. Tudod mit, keresd a Boronkaysokat, mert azokat még rá lehet venni ilyesmire, javasolja. Felkerestem az iskolákat és akadt két srác, akik bevállalták a megmérettetést a diákpolgármesteri címért. Baranyai Balázs a Boronkaysokat, és Szilágyi Dávid a Királyosokat fogják képviselni a versenyen és egyikük, aki a legrátermettebb, és akire a legtöbb diák fog szavazni, (persze, csak, ha veszik a fáradságot).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az elején, az elmúlt évben még volt több jelölt, de ők elbizonytalanodtak és nem is kaptak elég támogatást ahhoz, hogy kitartsanak. Most Balázson és Dávidon áll, hogy marad e ez a diák hagyomány és kettőjük közül ki lesz a város 20. diákpolgármestere.

A végeredmény a környezetvédelmi versenyen és a kampány során elért pontok, illetve a szavazatok mennyisége lapján dől el. Minden diáknak van lehetősége a vélemény nyilvánításra. A főtéren, az iskolacentrumban és deákváron is lesz lehetőség a szavazatok leadására. Délután kerül sor a polgármester avatására, ahol a leköszönő diákpolgármesterek (Konzis és Boronkays), és a város polgármestere fogják átadni a polgármesteri láncokat és a város kulcsát.

Húsz évvel ezelőtt a város első diákpolgármestere, Babinka Péter, megalakította a városi diákönkormányzatot és elindult a diákság képviselete Vácon. Terveikben szerepeltek új kerékpártárolók, városi évzáró buli a főtéren, a kispiros vasút megállójának kialakítása és az iskolacentrum fejlesztése a diákság érdekében. Nem valósult meg minden álmuk, de sokat tettek a diákságért. Hogy az új diákpolgármesternek milyen álmai vannak, az hamarosan kiderül, mint az is, hogy a diákság ki tud-e lépni az elidegenülés árnyékából, felszáll-e a délutáni buszra, vagy marad és közösen jól érzik magukat és lesznek-e közös álmaik, vagy megelégednek egy újabb okostelefonnal végtelen wifi hozzáféréssel, és visszahúzódnak a virtuális világba. (Képünk archív)♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments