Illegális szemétlerakókat fogott a hazafelé tartó nyomozó

Szolgálata letelte után autózott hazafelé a Váci Rendőrkapitányság hadnagya május 24-én délután, amikor a Jóhegyi úton meglátott egy fehér teherautót. A raktér ajtaja nyitva volt, egy férfi pedig gumiabroncsokat hajigált a bozótosba. A rendőr szolgálatba helyezte magát, és odament a kisteherautóhoz – írja a Zsaru Magazin Facebook oldala.

Vácon a mindennapok során jelenleg az egyik legnagyobb problémát a városszerte illegálisan elhelyezett hulladékok, lomok jelentik. Napi szinten lehet olvasni a lakosok észleléseit, panaszait a közösségi oldalakon, de kevesen lehetnek olyanok, akik ne tapasztalnák mindezt közvetlenül is, amikor elhagyják otthonukat. A szelektív- és a kommunális hulladék begyűjtéséért felelős Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft.-vel, valamint a Váci Rendőrkapitánysággal egyeztetve az Önkormányzat így már több intézkedéssel is igyekezett orvosolni ezt a helyzetet: hulladékudvart létesítettek, hívás esetén házhoz mennek a nagyobb lomokért, illetve kamerákat terveznek kihelyezni a szelektív szigetekhez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Azonban minden próbálkozás ellenére a helyzet nem akar megoldódni. Erre lett figyelmes a múlt héten egy helyi rendőr hadnagy is, aki éppen hazafelé tartott a munkából. Egy jármű rakteréből egy nő adogatta párjának a gumiabroncsokat, aki aztán halomba dobálta azokat a susnyásba. A nyomozó kérdéseire először összefüggéstelen, majd két teljesen eltérő magyarázat hangzott el a 31 éves esztergomi sofőr szájából.

Miután a rendőr telefonon jelentést tett és erősítést kért megtudta, hogy L. Ferenc és élettársa L. Mónika a közelben lakó rokonait jött meglátogatni. Néhány perccel később már azt mesélték, tulajdonképpen a kocsi egyik kereke kezdett leereszteni, a pótkerék pedig pont a raktérben felhalmozott abroncsok alatt van. Ki kellett pakolni, hogy hozzá tudjanak férni. Utolsó megjegyzésük szerint a gumiabroncsok gyakorlatilag már akkor ott voltak, amikor ők rokonlátogatóba érkeztek. Kihallgatásukon egy negyedik változatot adtak elő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

L. Ferenc viszont végül beismerte, 30 ezer forintot kapott egy dorogi autószerelőtől, hogy a használt abroncsokat vigye a hulladéktelepre. Mivel azt zárva találta, gondolta, megválik tőlük ott, ahol egyébként is van már szemét, igaz, illegálisan. L. Mónika is beismerő vallomást tett, bár neki csak 10 ezer forintos megbízásról volt tudomása. Ő a raktérből emelgette ki a gumiabroncsokat, majd adogatta párjának. A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást. A nyomozás hivatott tisztázni, hogy a már korábban a környékre kidobott többi hulladék miatt kit terhel felelősség. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments