Korszerűbb és biztonságosabb medencét ígérnek az időigényes fejlesztés végére

Korában már beszámoltunk róla, hogy a váci strandon felszereltek a 33 méteres medencéhez vezető ösvényen egy ponyvafedésű közlekedő folyosót. Ennek köszönhetően a téli időszakban is temperált, biztonságos környezetben volt megközelíthető a fedett úszómedence – írja a vac.hu.

Ezt követően az intézmény szabadtéri környezetében folytatódik a felújítássorozat: megkezdődött a strand területén található gyermek pancsoló medence teljes körű rekonstrukciója. Erre szükség is van, mivel az elmúlt években több helyen megsérült, megrepedezett a medencetest csempeburkolata és repedés keletkezett az egyik lábmosóban is. A részleges javítások helyett az a döntés született, hogy átfogóbb munkával a medence és teljes környezete újuljon meg.

A komoly és időigényes munkálatok során már elbontották a padló és az oldalfal csempefedését. A folytatást azonban komoly akadályok nehezítik, mivel az intézményvezetés szándéka szerint minél kímélőbb felületet szeretnének kialakítani, elkerülve az esetleges sérüléseket, horzsolásokat. A kívánt anyagok, felületburkolók, amiket beépítenének, pedig csak külföldről szerezhetők be.

Az ismert háborús helyzet miatt sajnos akadozik a szállítás, gondok adódnak a kivitelezés munkaütemével. A komoly infláció miatt folyamatosan biztosítani szükséges a beruházás finanszírozhatóságát is. A komplex rekonstrukció színvonalából azonban nem szeretnének engedni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments