Közműkiváltás a Szent István téren

Megkezdődött a Márvány tér alatti vízvezeték cseréje. Mint ismeretes, a Szent István (Márvány) téren a tervek szerint ez év végéig sor kerül az önkormányzat általi térfelújításra, amelyhez a magas infláció és az anyagárak emelkedése miatt az előzetes számításokon túl további forrásokat kell a költségvetésben biztosítani.

A munkálatokat végző Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) műszaki igazgatója, Balogh Zsolt az ESTV Híradójának elmondta, hogy a munkát egy nagyobb beruházás részeként fogják kivitelezni, amit azért hoztak időben korábbra, hogy elkezdődhessen a tér önkormányzati felújítása. Mint ismert, a Szent István tér, vagy ahogy mindenki emlegeti, a Márvány tér rendbetételét csaknem két éve határozta el a városvezetés, de a felújítás elkezdését nemcsak a pandémia és az elszabaduló építőanyagárak, hanem számos egyéb előre nem látható körülmény hátráltatta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rekordot döntött a tanító szakra felvett hallgatók száma az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

„Annak az 54 méteres szakasznak, amit jelenleg kiváltunk, egy 40 méteres része kimondottan a tér burkolata alá esik, a többi zöld területbe. Várhatóan a vezeték fektetésével a héten fogunk végezni és jövőhét elejére megindul a minőségvizsgálata a vezetékeknek. Ez vízvizsgálattal és nyomáspróbával fog járni” – nyilatkozta Balogh Zsolt.

A cserére szoruló vízvezetékek a szomszédos emeletes házakat és néhány környéken található üzletet látnak el ivóvízzel. Ezeken a helyeken a csövek kiváltása idején nagyjából félnapos szolgáltatáskimaradásra lehet számítani a jövőhét első felében. Erről két nappal korábban minden érintettet értesíteni fognak. A hét első napjától megkezdett rekonstrukció várhatóan május 30-ig tart majd. (Forrás: vac.hu, ESTV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments