Lemondott Pető Tibor a Magyar Evezős Szövetség elnöki tisztségéről

„Rövid időn belül már a harmadik fontos pozíciójától kényszerül megválni Pető Tibor” – számolt be róla a hét elején a vaceskornyeke.hu, utalva arra, hogy a helyi politikusnak azt követően, hogy korábban az alpolgármesterségtől és a váci Fideszben betöltött vezetői tisztségétől egyaránt meg kellett válnia, a napokban lemondott a Magyar Evezős Szövetség elnöki posztjáról is. Mint a portál állítja, arra még nem derült fény, hogy ez összefüggésben lehet-e a városban feltárt, a nevéhez kötődő korrupciógyanús ügyekkel.

Távozását Pető a magyarnarancs.hu-nak is megerősítette, de állítása szerint döntését szakmai alapon hozta meg, „abban semmilyen kényszerű körülmény nem játszott szerepet”. Hozzátette: sajnálja, hogy „a váci baloldal kampány lapja ezt is igyekszik kiforgatni”, utalva ezzel a Vác és Környéke nevű újság cikkére. „Megtiszteltetés volt ezt a pozíciót betöltenem, köszönöm mindenkinek az eddigi bizalmat, melyet természetesen személyesen is megköszönök majd a Magyar Evezős Szövetség rendes közgyűlésén” – zárta a lapnak elküldött közleményét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A korábbi alpolgármester legutóbb a hiányos vagyonnyilatkozata miatt került korrupciós ügy gyanújába, ugyanis egy olyan cégben tűnt fel a neve, amit nem tüntetett fel. Azonban az elmúlt hónapokban mégis a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület élén (VVLSE) betöltött elnöki tisztsége kapcsán lehetett róla a legtöbbet olvasni.

Az egyesület még 2016 környékén 600 millió forintos taotámogatásban részesült, amelyet hivatalosan a Ligeti Stadion felújítására kaptak. Ehhez még az önkormányzat is 180 milliós önrészt biztosított, valamint még egy 73 millió forintos támogatást is adtak egy új fociakadémia felépítéséhez. Ez az akadémia a volt deákvári laktanya területén épült volna fel, azonban ennek a munkálatai a kezdeti fázisban elakadtak, illetve a városi stadion felújítása se az eredetileg tervezett ütemben halad. Mivel nem tudtak elszámolni az adóforintokkal a 2021. október 15-i határidőre, az önkormányzat jogi eljárást kezdeményezett, illetve az ügyben vizsgálatot indított.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Pető Tibor a történtekkel kapcsolatban akkor azt nyilatkozta az ES TV megkeresésére, hogy azért nem tudják ezt a pénzt visszaadni, mert ebből 23 milliót már kifizettek tereprendezésre, a további 50 millió forint pedig a kivitelezőnél van előlegben letéve, amit szintén számlákkal tudnak igazolni. Állítása szerint az elszámolásuk le lett adva, de arra az önkormányzattól hivatalosan semmilyen választ nem kaptak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments